İşadamı arkadaşından usulsüz kredi almak ve basını baskı altına almaya çalışmak suçlamalarıyla istifa etmek zorunda kalan Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'a zor gününde Almanya'daki Türk toplumu sahip çıktı.
Christian Wulff, cumhurbaşkanlığı görevini bırakması nedeniyle bu akşam Schlosses Bellevue'da bir veda yemeği veriyor. Almanya'da başta muhalefet partileri temsilcileri olmak üzere hala hayatta olan eski cumhurbaşkanları, Wulff'un veda yemeği davetini reddetti.
Ancak Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri, görev yaptığı süre boyunca İslam ve göçmenler konusunda yaptığı olumlu açıklamalar nedeniyle Christian Wulff'u yalnız bırakmayarak, davetini kabul etti. Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, "Wulff Almanya'da çokkültürlü bir toplum için kendinden önceki politikacılardan çok daha fazla çaba harcadı. Türk toplumu ve Almanya'da yaşayan Türkler adına kendisine bir kez daha teşekkür etmenin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'İSLAM DA ALMANYA'YA AİT'
Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un kısa bir süre dinlendikten sonra tekrar aynı konularda çaba göstermesini umut ettiğini de söyledi. Wulff, cumhurbaşkanlığı döneminde İslam'ın da diğer dinler gibi Almanya'ya ait olduğuna vurgu yaparak sahip çıkmıştı. Wulff'un bu sözleri kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

DAVET LİSTESİ ELE GEÇİRİLDİ
Alman Bild gazetesi ise veda yemeği öncesi davetli listesini ele geçirdi. Listede kimlerin daveti kabul ettikleri ve kimlerin reddetikleri yer alıyor. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslioğlu ve Kenan Kolat'la birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliği sözcüsü Bekir Alboğa da bu akşamki yemekte hazır bulunacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yemeğe katılması beklenirken, hayatta olan Almanya eski cumhurbaşkanlarında hiçbiri daveti kabul etmedi.