Şehidin arkabaları, tanıdıkları ve arkadaşları, Antalya'nın Serik İlçesi Zırlankaya Köyü'ndeki baba ocağına akın etti. Ramazan Yeşil'in ailesine gönderdiği askerlik hatırası fotoğrafının yan tarafındaki "Şehit Komandonun Vasiyeti" başlıklı şiir herkesi ağlattı. Şehit erin annesi Havana Yeşil, oğlunun bayramın ilk günü 3 kez evi aradığını ve PKK'lıların karakolu 1 hafta içinde 3 kez bastıklarını söyleyerek, “Anne ben geriye biraz zor dönerim” dediğini söyledi.

Antalya'nın Güllük Caddesi'nde bir erkek berberinde kalfa olan Ramazan Yeşil, 10 ay önce 1987/4 tertip askere uğurlandı. Acemiliğini Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki Dağ Komando Okulu'nda tamamladıktan sonra Şemdinli Aktütün Sınır Karakolu'nda görev alan piyade komando er Yeşil'in PKK'lı teröristlerin yaptığı baskında şehit olduğu haberi, memleketi olan Serik'in Zırlankaya Köyü'ne ulaştı. Çiftçilikle geçinen 1'i kız 4 çocuk sahibi Havana ve Ali Yeşil'e askeri yetkililerin verdiği acı haberi duyan aile bireyleri, tanıdıkları, arkadaşları ve vakandaşlar şehidin baba ocağına akın etti.

Üzüntüden bitkin düşen baba Ali Yeşil'e sakinleştirici verildi. Şehidin yakınlarına tıbbi destek vermek için evinin önünde bekletilen 112 Acil Servis ambulansında görev yapan hemşirenin verdiği ikinci sakinleştiriciyi almayı reddeden Ali Yeşil, kadın doktorun ricasını kırmadı. Çevresindekilerle hiç konuşmayan baba Yeşil, sadece doktora en küçük oğlu 10 yaşındaki Doğukan'ın durumunu sordu. Doktorun küçüğe sakinleştirici şurup içirdiğini söylemesi üzerine Yeşil, “Doğukan'ım da büyüyecek. O da asker olacak. Ağabeyinin öcünü alacak” dedi.


Teröristlere beddualar eden anne Havana Yeşil'i sakinleştirmek ise mümkün olmadı. Oğlu ile en son önceki akşam konuştuklarını anlatan anne Yeşil, o sırada kızı Emine'nin geldiğini, telefonu ona uzattığını söyledi. Ramazan Yeşil'in ablasına, “Geri dönemeyecekmişim gibi geliyor” dediğini anlatan acılı anne, “Bayramın birinci günü de 3 kere aradı. "Ne yapalım oğlum, bayramı bu sefer böyle geçirelim" dedim. O da bana, "Burası çok kötü. (PKK'lılar) 1 haftada 3 kere bastılar. Ben geriye biraz zor döneceğim. Dönemeyecek gibiyim" dedi. O zaman, "İçini ferah tut oğlum. Allah ne yazdıysa o olur" diye teselli verdim” diye konuştu.

VASİYET AĞLATTI
Elden ele dolaşan Ramazan Yeşil'in Eğirdir'de çektirdiği askerlik hatırası fotoğrafın yan tarafında yer alan "Şehit Komandonun Vasiyeti" adlı şiir ise herkesi ağlattı. Acı haberin gelmesinden hemen sonra dev bir Türk bayrağı asılan şehidin evini Antalya Alay Komutanı Jandarma Albay Abdullah Aşık ile Serik Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı İbrahim Tosun ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.


İŞYERİNDE ŞOK
Şehit Ramazan Yeşil'in çırak olarak başlayıp kalfalığa kadar yükseldiği Antalya'nın Memurevleri Mahallesi'ndeki Görkem Berber Salou'nda hüzün var. Yeşil'in akrabalarına ait berber salonunda 7 yıl önce çırak olarak başladığını anlatan dayısının oğlu Selçuk Aldemir, kuzenini sessiz, sakin kendi halinde biri olarak anlattı. Aldemir, Yeşil'in askere gitmeden kısa süre önce ayrıldığı bir kız arkadaşı olduğunu belirterek, “Daha dün arkadaşlarla fotoğraflarına bakıp kendisinden konuştuk” dedi.

En son bayram nedeniyle telefonla görüştüklerini anlatan diğer dayısının oğlu ve berber salonun ortağı Aydın Aldemir, “7 yıldır yanımda çalışıyordu çok uzgünüm. Bayramda telefonda konuştuğumuzda "Rahatım" diyerek bizi rahatlatıyordu” dedi. Çevredeki esnaf tarafından da çok sevilen Ramazan Yeşil'in en yakın arkadaşlarından Hakan Topal, ise "Kankam" dediği Yeşil ile baskından bir gün önce konuştuklarını söyledi. “Beni hep dağa operasyona gitmeden arardı” diyen Topal, “Konuşmasında olağanüstü birşey yoktu” dedi.

Şehit komando er Ramazan Yeşil'in ailesine gönderdiği fotoğrafın yanındaki şiir şöyle:

ŞEHİT KOMANDONUN VASİYETİ

Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın toprağımda rahat uyuyayım
Bedenimden elbisemi çıkartmayın
Onlar benim gururumdur
Ölünce kefenim olacak
Başımdan beremi çıkartmayın
O benim şanım şerefim olacak
Ayağımdan botlarımı çıkartmayın
Onlar nice yollar aşacak
Şehit olursam Sırat Köprüsü'nden geçecek
Elimden tüfeğimi almayın o benim namusumdur
Ölünce mezarıma sembol olacak
Yaramın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak
Göğsümden kör kurşunu çıkartmayın
O benim madalyam olacak.