Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı'nda adayların açıklanmasını televizyondan izleyen partili gençler sevinç gösterisinde bulundu.

CHP’nin, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ı Zonguldak’tan aday göstermesi ise yerel internet sitelerindeki yorumlarda tepkiyle karşılandı.

CHPnin Zonguldak 4. sıra milletvekili adayı olan Erol Sarıal, ilk değerlendirmesinde, "Adayların açıklanmasının ardından partimize, ülkemize hayırlı olsun diyoruz. Sıralama yok, iktidar için çalışacağız. Genel Başkan Zonguldak’ı takdir etti. Şu anda da listeler YSK’ya verildi. Bize çalışmak düşüyor.” dedi.

"GENEL MERKEZİMİZİN VERDİĞİ KARARLARA SAYGILIYIZ"

CHP İl Başkanı Tümer Peker, adaylarla ilgili değerlendirmesinde, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın parti merkezleri tarafından Zonguldak’tan 1. sıra adayı gösterildiğini belirterek, “Biz genel merkezimizin verdiği tüm kararlara saygılıyızdır. Biz kişilerle değil, kurumlarla çalışmayı yeğlemiş insanlar grubuyuz. O bakımdan çıkan şu 5 kişilik liste bizi gerçekten mutlu etmiştir. Birinci sırada dünyanın tanıdığı hocamız Sayın Mehmet Haberal, sonra ikinci sırada, şu anda parti meclis üyesi olan milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk, üçüncü sırada Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, dördüncü sırada mühendis Erol Sarıal ve beşinci sırada ise Avukat Ünal demirtaştır.” dedi.

Haberal’a gösterilen tepkileri provoke olarak değerlendiren Peker, şunları kaydetti: “Haberal’a olumsuz tepkiler olabilir. O provokedir diye düşünüyorum. Bu politikadır, seçim öncesi yapılan konuşmalar, manevralardır. Şöyle söyleyelim; sayın Haberal, AKP veya MHP gibi partilerden aday olarak çıksaydı acaba o siyasi partiler üzülürler miydi?”

ERGENEKON TUTUKLUSU HABERAL’IN ADAYLIĞINA TEPKİ YORUMLARI

Öte yandan, CHP’nin, Ankara’dan aday göstermesi beklenen Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan aday gösterilmesi, yerel internet sitelerindeki yorumlarda tepkiyle karşılandı. Yerel internet sitelerine yapılan değerlendirmelerde, bir çok yorum sahibi Haberal'ın aday gösterilmesinin partilerine oy kaybettireceğini savundu.

AK PARTİ'NİN ADAYLARI

AK Parti'nin Zonguldak adayları ise şu isimlerden oluşuyor: 1. Köksal Toptan (Hukukçu), 2. Ercan Candan (Öğretim Üyesi) 3. Özcan Ulupınar (Devrek Eski Belediye Başkanı) 4. Hüseyin Yılmaz (Öğretim Görevlisi) ve 5. Polat Türkmen (Maden Mühendisi)