Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, görevinden istifa etti.

Teknik direktörlük görevinden istifa eden Ziya Doğan, Trabzonspor'dan çok iyi izlerle ayrıldığını belirterek,

''Bir antrenör olarak her şeyimi verdiğimi düşünüyorum. Kulübün menfaatlerini her çalıştığım yerde her şeyin üzeninde tuttuğumu biliyorum. Onun için vicdanen rahatım'' dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Doğan, Trabzonspor'da göreve geldiğinde kulübün 25 oyuncuyu kadroya kattığını, Trabzonspor'u bıraktığından çok farklı bulduğunu söyledi.

Doğan, takım olgusunu oluşturmanın zaman istediğini, bunun başlangıçta mutlaka sıkıntılı olduğunu belirterek, ''Geçen sezonun ikinci yarısında, devre arasında yaptığımız takviyelerle ilk defa takımın iskeletini oluşturmuştuk. İkinci yarıda çıkış yaparak, konum itibarıyla ligi iyi yerde bitirdik'' dedi.

Bu sezonda da lige iddialı başladıklarını, ama büyük şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Doğan, şöyle devam etti:

''Bugünkü tablo olarak Trabzonspor iddialı. Bugün de iddiasının devam ettiği kanaatindeyim. 'Birlik olursanız, tek yürek olursanız takımı hedefe götürebilirsiniz' dedim. İnancım ilk günkü gibi devam ediyor. Bazı şansızlıklar yaşadık. Çok büyük kaoslardan çıkan bu takım başarılı. Sivas maçının 3 puanını koyduğunuzda liderle 5 puan fark var. O zaman çok karamsar olmamaları gerektiğini anlattık futbolculara. Şu bir gerçek, burada bulunduğum süre içinde mutlaka sıkıntı yaşadım, yönetim olsun, kendi aramızda olsun. Bunlar doğaldır. Bu sıkıntıları yönetici arkadaşlarımızla paylaştık.''

AYRILMA KARARI

Hafta sonu 3-2 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından yönetimle bir araya geldiklerini belirten Doğan, ''Karşılıklı olarak aynı niyette olduk ve yollarımızı ayırmaya karar verdik. Bugün itibarıyla görevimden ayrılıyorum'' dedi.

Trabzonspor hakkında asla olumsuz demeç vermeyeceğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

''Tabii insanlar hep bir şeyler arayacaklar. Ben burada söz veriyorum. Trabzonspor ile iyi, kötü günlerimiz oldu. Bunu kabul ediyorum ama bıraktıktan sonra mazeretlere sığınmak benim karakterimde yok. Suçlayacağım insan olursa bunu insanın yüzüne söylerim. Bugün itibariyle Trabzonspor camiasına başarılar diliyorum. Bu ortak bir karar.

''Doğan, Trabzonspor'a halkın da büyük desteğiyle geldiğini hatırlatarak,
şöyle devam etti:

''Sokaklarda gece geç saatlerde gezdim. İnanın o halkın güveninin benim için var olduğunu düşünüyorum ve onları çok seviyorum. Zaman zaman yanlış aksettirilse bile küçük gruplar, onlar da o anki duygularıyla hareket etmişlerdir. Ama buradan çok iyi izlerle ayrılıyorum ve bir antrenör olarak her şeyimi verdiğimi düşünüyorum. Kulübün menfaatlerini her çalıştığım yerde her şeyin üzerinde tuttuğumu biliyorum. Onun için vicdanen rahatım. Bu takımda büyük karamsar hava yok. Galatasaray iki maçta 4 puan kaybetti. Ligde her şey olabilir. Yeni gelen hocaya da başarılar diliyorum.''

Doğan, gazetecilerin tazimatına ilişkin soruları üzerine ise ''Herkes 'Ziya Doğan sabırsız' diyor. Yaşanan sıkıntılar konusunda direnç gösterdim. Zaman zaman insanlar 'Ziya Doğan'ın tazminatı var' dedi. Bazen tazminatım olduğu yerde üstüne para verip gitmişimdir. Tazminat kağıt içinde kalır'' diye konuştu.

BASIN SÖZCÜSÜ ZEYYAT KAFKAS

Trabzonpor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas da 1,5 sezondur birlikte çalıştıkları Ziya Doğan ile toplantı yaptıklarını belirterek, ''Bugün gelinen noktada Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda yeni bir kan değişikliği, yeni bir heyecan gelmesi kanaatine vardık'' dedi.Kararı Doğan ile birlikte açıklamaya karar verdiklerini belirten Kafkas, şöyle devam etti:

''Ziya Doğan olumlu işler yapmıştır. İyi bir teknik direktördür. Çok çalışkan bir teknik direktördür. Bugün bıraktığımız günde düşüncelerimiz aynıdır. Hocamızın önü açıktır. Tekrar bizlerle yolu kesişebilir. Ama Trabzon'da bizim için iyi izler bırakarak ayrılıyor. Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda kararın birlikte alındığını bildirmek istiyoruz.''

BİRİKMİŞ PRİMİNİN PERSONELE DAĞITILMASINI İSTEDİ

Kafkas, Ziya Doğan'ın tazminatı konusundaki bir soru üzerine de Doğan'ın, ''Trabzonspor benim için 10 lira verse de vermese de önemli değil. Ben hizmet için geldim. Birikmiş primim de varsa kulüp personeline dağıtınız'' dediğini ve anlamlı bir jest yaptığını aktararak, tazminatın söz konusu olmadığını söyledi.

Gazetecilerin, ''Yeni hoca bulunana kadar takımı Özkan Sümer'in çalıştıracağı yönünde bilgiler var, ne diyorsunuz'' şeklindeki soruları üzerine de Kafkas, ''Şu an cevap yok'' dedi.Kafkas, takımı çalıştıracak hocanın kulübün bünyesinden bir teknik direktör olacağını söyledi.

TAKIMI HÜSEYİN ÇİMŞİR ÇALIŞTIRDI

Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasının açılış maçında deplasmanda karşılaşacağı Kayserispor maçı hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın istifası nedeniyle çalışmayı Kaptan Hüseyin Çimşir yaptırdı.

Trabzonspor zorlu maçlar öncesi Teknik Direktör Ziya Doğan'ın istifasıyla sarsıldı. Süper Ligin 10. haftasının açılış maçında Kayserispor ve ve Fortis Türkiye Kupası Grup maçlarının ilkinde Vestel Manisaspor ile deplasmanlarda karşılaşacak olan Bordo-Mavili ekip, bu maçların hazırlıklarına hocasız başladı. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından bir gün izin yapan futbolcular, Kayserispor maçının hazırlıklarına Doğan ve yardımcılarının istifası nedeniyle Kaptan Hüseyin Çimşir yönetiminde yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan çalışmaya tüm futbolcular katıldı. Doğan'ın istifasının şokunu yaşayan futbolcuların idman boyunca moralsiz oldukları gözlendi.

Öte yandan Ziya Doğan'ın göreve gelmesine başından beri karşı olan Asbaşkan Haşim Sayitoğlu önderliğindeki yöneticiler, bu sabah hocasız yapılan idmanı izledi. Hocanın gönderilmesi konusunda Başkan Nuri Albayrak'a takılan yöneticilerin Doğan'ın istifasıyla istediklerinin gerçekleşmesinin sevincini yaşadıkları görüldü.

Ziya Doğan'ın istifasıyla birlikte, yardımcıları Osman Denizci, Fatih Kavlak, Turgut Kural ve Hakan Polat'ta görvlerinden ayrılma kararı aldı.

AJANSLAR