Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan, Sabancı Müzesi bünyesinde açılan Seed'de düzenlenen törende, iletişim gibi bir sektörün böyle bir ödül töreni olmadığını fark ettiklerini, bunun üzerine ilk kez geçen yıl ödül vermeye başladıklarını söyledi.

Bu ödüllerin sadece en iyilerin seçildiği bir ödül olmadığını ifade eden Şardan, ''Bu aslında bir vefa töreni. Bizim sektörde çok önemli işler başaran, sektöre önemli katkılarda bulunan, iz bırakan insanları hatırladığımız ve ödüllendirdiğimiz bir gece. Özellikle özel ödüller bölümü, bu vefa töreninin asıl karşılığı oluyor'' dedi.

Şardan, konuşmasının ardından sektördeki meslek ustaları ve iz bırakanlara verilen ''özel'' ödülleri sahiplerine takdim etti.

''Ajans'' kategorisinde reklamcılar Bülent Erkmen, Erol Moralı ve Hulki Artunç'a, ''Medya'' kategorisinde gazeteci Hıncal Uluç, Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ve Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'e, ''Reklamveren'' kategorisinde Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı'ya, ''Meslek'' kategorisinde halkla ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Alaeddin Asna, müzisyen Atilla Özdemiroğlu ve Halit Kıvanç'a ödül verildi.

Törende ödül alan kuruluşlar şöyle:

Yılın Televizyon Kanalı: Kanal D

Yılın Yerel Televizyon Kanalı: Ege TV

Yılın Tematik TV Kanalı: NTVSPOR

Yılın Ulusal Gazetesi: Habertürk

Yılın Yerel Gazetesi: Eskişehir İstikbal

Yılın Ulusal Dergisi: Vogue

Yılın Ulusal Radyosu: Power FM

Yılın İnternet Mecrası: İzlesene.com

Yılın Ev Dışı Mecra Şirketi: Outdoor TV

Yılın Reklamvereni: Türk Hava Yolları

Yılın Reklam Ajansı: TBWA/İstanbul

Yılın Medya Ajansı: OMD

Yılın Dijital Ajansı: C-Section

Yılın Doğrudan Pazarlama Ajansı: Mapp

Yılın Event Marketing Ajansı: Directcom

Törenin sonunda ödül alanlar ile Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan, Asbaşkanı Aytül Özkan ve Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akın ''İz'' pastasını kesti.