Ergenekon davasında tutuklanan Yarbay Ercan Kireçtepe imzalı 'Kafes Eylem Planı'nda Santoro, Dink ve Malatya cinayetlerinin 'operasyon' olarak nitelenmesini değerlendiren Malatya Katliamı müdahil avukatlarından Orhan Kemal Cengiz, davanın başlangıcından itibaren olayın büyük bir organizasyon olduğunda ısrar ettiklerini belirterek, dava dosyasında bunun işaretlerinin olduğunu söyledi.

BÜTÜNÜ GÖRMELİ

Kendilerinin, Malatya katliamını Ergenekon'la birleştirmek istediklerini söyleyen Cengiz, “Bizim davada jandarmanın olaya dahli olduğuna dail deliller var. Ancak yerel bir mahkemeden bu olayları Ergenekon'la ilişkilendirmesi beklenemez. Arkamızda büyük bir ejderha gözlerimizin içine bakıyor. Ergenekon savcılarının bunu görerek bütün bu cinayetleri tekrardan ele alması gerekmektedir” dedi.

HEDEF İKTİDAR

Santoro, Dink ve Malatya cinayetlerinin dışında, eyleme geçmeden engellenmiş azınlıklara yönelik birçok suikast girişimi olduğuna da değinen Cengiz, bu suikastlerin asıl amacının AK Parti iktidarını Avrupa'ya karşı zor duruma düşürerek, Türkiye'nin AB macerasını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi./yeni şafak