Steaua karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler çok sayıda gol fırsatını kullanamadı, 3 puanı iki santrforun yokluğunda kaleye en yakın isim olan Kazım kazandırdı.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda deplasmanda Steaua Bükreş'i 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, 3. maçlar sonunda liderliğe yükseldi. Maça tek forvet başlayan F.Bahçe, ilk yarıda savunmasında önemli pozisyonlar vermedi, ileri uçta da Kazım, Mehmet Topuz ve Dos Santos ile etkili oldu ancak kaleci Zapata'yı geçemedi. 26. dakikada ceza alanına giren Kazım sert vurdu, kaleci Zapata çeldi. Dönen topta bu kez Mehmet kaleyi yokladı, kaleci bir kez daha başarılıydı. 30. dakikada Mehmet'in sert şutunda, kaleci Zapata topu kornere çeldi. 33. dakikada soldan ceza alanına giren Kazım'ın sert şutunu Steaua kalecisi son anda çeldi, Dos Santos önünde kalan topu üstten auta attı. İkinci yarıya da etkili başlayan sarı-lacivertliler, aradığı golü günün en çalışkanı Kazım ile buldu. Temsilcimiz, zaman zaman rakibine pozisyonlar verse de oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. 50. dakikada maçın yıldızlarından Gökhan Gönül müthiş bir deparla Kapetanos'un kaleci Volkan ile karşı karşıya kalmasını engelledi ve topu kornere çeldi. 55'te Carlos, uzak mesafeden kaleyi denedi; top üstten auta çıktı. 58'de Steaua etkili geldi, Kapetanos'un sert şutunu Volkan nefis çeldi. 59'da Emre, topu Özer'e aktardı; genç oyuncu soldan hareketlenen Carlos'u iyi gördü. Brezilyalı oyuncunun bekletmeden ortasında ceza sahasında Kazım'a sadece dokunmak kaldı: 1-0. 66'da Kapetanos'un ceza sahası içinde kafa vuruşu direkten döndü. 78'de Mehmet sert vurdu, kaleci son anda çeldi.

Steaua'ya karşı ilk galibiyet

F.Bahçe, daha önce Türk takımlarıyla yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Steaua Bükreş'e ilk mağlubiyetini tattırdı. Rakibiyle daha önce 1997-98 UEFA Kupası'nda karşılaşan, deplasmanda 0-0 berabere kalıp sahasında 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, rövanşı da almış oldu. Fenerbahçe'ye tarihi galibiyeti getiren Kazım da Süper Lig'de 3, UEFA'da 2 olmak üzere 5. sayısını kaydetti.


Demirören de F.Bahçe maçını izledi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Wolfsburg maçı için Almanya'ya çok sayıda misafirini götüren F.Bahçe Kongre Üyesi Ferit Şahenk'in davetini kıramayarak Steaua Bükreş maçını izlemeye geldi. Demirören, karşılaşmayı Şahenk ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Levent Kızıl ile birlikte locadan izledi. Yaklaşık 700 kadar F.Bahçe taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı. /yeni şafak