Vali Coş"un makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Nadir Barış ve Aydın Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ziyarette konuşan Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Nadir Barış, hem yönetim olarak ziyaret etmek hem de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri etkinliklerine davet etmek için Vali Coş"u ziyaret ettiklerini belirterek, “Aydın Ziraat Mühendisleri Odası"nda oluşan yeni yönetimimizde eğitimciler ağırlıklı olarak bulunuyor. Çiftçimiz ve meslektaşlarımızın eğitime ihtiyacı var. Bu nedenle çok sayıda eğitimciyi yönetime aldık. Ülkemiz ve Aydın"daki tarım sektörünün sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların altında yatan en temel sorun bilgi eksikliğidir. Yeni yönetim olarak bir şekilde bu eksikliği gidermeye çalışacağız” dedi.

Tarımın dünyanın olmazsa olmazlarının başında geldiğine işaret eden Vali Coş da, insanların en temel ihtiyaçlarının birisinin su ve diğerinin de gıda olduğunun altını çizerek, “Su ve gıdanın temin edilebilmesinin yolu da tarımdan geçiyor. Atatürk"ün "En hahki mürşit ilimdir, fendir" sözünden yola çıkarak, tarımsal faaliyetlerinde bilimsel veriler ışığında yapılması gerekiyor. Köylümüze ve çiftçimize de yol verecek olanda ziraat mühendislerimizdir. Bunun en iyi yapılması halinde çiftçimiz ve köylümüz bundan sonraki dönemlerde daha iyi atılımlar yapabileceklerdir. Bunun sağlanması içinde köylü isteyecek, ziraat mühendisleri destek verecek, finans kuruluşları kaynak sağlayacak ve devletimizde uygun ortam oluşturacak. Bu şartlar sağlandığı zaman tarım sektöründe iyi gelişmeler sağlayabiliriz” diye konuştu.

TARIM GELİŞECEK; SU VE TOPRAĞIMIZI KORUYALIM

Tarım sektörünün şuanda geri plandaymış gibi göründüğünü ancak yakın bir zamanda tarımın en önemli sektör haline geleceğini savunan Vali Coş, şunları söyledi: “Tarım en yakın zamanda en önemli sektör haline gelecektir. Çünkü artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının sağlanması ancak tarım sektörünün ayakta kalması ile sağlanabilir. Şuanda petrol kaynaklarına sahip ülkelerin revaçta olduğu gibi gıda üretimi yapan ülkelerde yakın zamanda ön plana çıkacaktır. İleriki dönemde tarımsal üretimimizle ön plana çıkabilmek için şimdiden su, toprak ve doğamızı iyi korumalıyız. Verimli arazilerimizdeki betonlaşmanın önüne geçmeliyiz. Toprak Kanunu çıktı ve bizler yine de el birliği ile su ve toprağımızı korumak için var gücümüzle mücadele etmeliyiz”/iha