Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin uygulamayı tarımını yeni oluşturmaya başlayan Didim için “şans” olarak nitelendirdi.
Tarımda bilinçsiz ilaç kullanımının yol açtığı sorunları önlemeyi amaçlayan düzenleme 01 Ocak 2009'da yürürlüğe girdi. “Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Kayıt Altına Alınması ve İzlenmesi Hakkında Yönetmelik” tarımda bilinçsiz kullanımı, sağlıksız koşulları önlemeyi ve ihracat düşüşünü önlemeyi amaçlıyor.
Yönetmelik kapsamında tarım ilaçları tarım teknikerleri, tarım teknisyenleri ve ziraat mühendisleri tarafından yazılan reçeteler ile alınacak. Konu ile ilgili bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin “Düzenleme uygulanırsa çok iyi olur, şimdi vatandaşlarımız bilmediği ilacı alıyor. Hem ülke ekonomisi hem çiftçi kazanır. Uygulama ile hastalık teşhisi ve ilaç reçetesi ile ilgili olarak Tarım İlçeye gidilir ve ürün daha sağlıklı ve verimli olarak yetiştirilir” dedi.
Uygulamayı Didim için bir şans olarak nitelendiren Çetin, şöyle konuştu: “Vatandaşımız şikâyetçi olduğu durumdan dolayı reçete almak için İlçe Tarım'a gidecek, yetkili kişiler hastalığı yerinde teşhis edecek. Bunun yanında Didim tarımını yeni yeni zeytincilik üzerine kuruyor, bu yönden uygulama dönemi itibari ile ilçemizi çok şanslı buluyorum. Ancak bu dönem umarız bürokrasi anlamda çiftçiyi yıldırmaz. Bizlerinde savunduğu bilinçli ilaçlama ve gübreleme yapılmasıydı"
Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir de; “Çiftçilerimizin çoğunun eğitim düzeyi düşük. Bu yüzden duyumlar ile ilaç alıp kullanıyordu ya da zirai ilaç satıcılarının yönlendirmesine göre ilaç alıyordu. Bu durum ortadan kalkacak bununla birlikte vatandaş bilinçsiz ilaç kullanımı ile hem doğaya zarar vermesi hem de afakî para harcaması ile kendi bütçesine zarar vermesi ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.