Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, toplantı öncesinde meclis üyelerine “İyi Tarım Uygulaması” yapan özel bir firma temsilcisi tarafından konuyla ilgili bilgiler verildi.

Firma Temsilcisi Proje Müdürü Arzu Yetkin de; toprak analiz, ilaçlama, gübreleme, sulaman dışında iyi tarım uygulamasında gerekli olan arazinin içine kurulacak tuvalet, barınma odalarının yapılması gibi konulara hakkında bilgiler verdi. Yetkin “İyi tarım uygulamasına başlayan çiftçilerin bu uygulamayı başladıklarında itibaren kendilerine sertifika verilecek ve bu kişiler kredi çektiğinde Ziraat Bankasında yüzde 6 oranında düşük faile kredi alabilecek ama bu belirtilen kriterlere uymadıkları takdirde bu sertifika ellerinden alınacak ve çektikleri kredi eski faiz oranı şeklinde ödemesi yapılacak” dedi.
Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin ise, İyi Tarım uygulamasının Akyeniköy"de yapılacağını kaydederek, “Bu toplantı bir bilgilendirme toplantısı ve çiftçinin önünü açması açısından önemli. Biz bu iyi tarım uygulamasını Manisa Akhisar"da gördük, buradaki çiftçilerin zeytin ağaç sayısı bizim kinden az ama elde ettikleri ürün çok fazla. Bunun altında yatan bir diğer etken de bu tür çalışmalar” diye konuştu.

BORÇLU ÜYELERE ÖDEME ÇAĞRISI

Gündemde oda olarak atkılan toplantılarla ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin Karacasu"da yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Ardından üyelerin aidat borçları konusu ele alındı.
Konuyla ilgili olarak konuşan Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir Ziraat odası üyesi olan ve uzun zamandır odaya ait borçlarını ödemeyen üreticilere çağrıda bulunarak, borçlarını iki ay içerisinde ödemeleri gerektiğini hatırlatırken, borçları faizlerden muaf tutacaklarını dile getirdi.