Portekiz’de 16-18 Eylül’de gerçekleşen Zıpkınla Balık Avı Avrupa ve Afrika Şampiyonası’na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı taşıyan polis helikopterinin pilotu Ahmet Tekin, Kuşadası’ndan Adnan Kalça ve Didim’den Hüseyin Taşdibi’nden oluşan Türk Milli Takımı Avrupa 7’incisi olarak Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin Özer başkanlığında, Portekiz’de Türkiye’yi temsil eden Türkiye Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı, derin ve soğuk sularda tüpsüz olarak tek nefeste denizin 30-40 metre dibine dalıp balık avlama yarışına katıldı. Sporcular, nefeslerini denizin dibinde yaklaşık 120-180 saniye tutarak balık peşinde palet vurdu.
Oldukça çekişmeli geçen Avrupa-Afrika şampiyonasında birinciliği İspanya, ikinciliği Portekiz, üçüncülüğü Yunanistan paylaşırken, Türk milli takımı, İtalya, Hırvatistan ve Ukrayna’nın ardından yedinci oldu.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın helikopterini kullanan Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’nda pilot emniyet müdürü olarak görev yapıyor.
Halen Kuşadası'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Adnan Kalça, 26 yıldır, sualtı sporu müsabakalarında, 40’dan fazla ödül ve madalyanın sahibi olarak, Kuşadası’na ADASAD kulübünü kazandırdı ve sporcu gençlerin eğitimini üstlendi.

04.20110926093425.jpg