İzmir'de, kürtajın yasaklanmasıyla ilgili açıklamalara tepki göstermek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kapısını ellerinde tuttukları zincirle kapatan, binanın camlarına yumurta atan, polis müdahale edince asfalta yatıp direnen 6 kadın gözaltına alındı.

BİNAYI GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATTILAR


İzmir'de Halkevleri ve Üniversiteli Kadın Kollektifi üyesi 6 kadın, Basmane semtindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde, kürtajın yasaklanmasıyla ilgili açıklamalara tepki göstermek amacıyla eylem yaptı. Kürtaj yasağına tepki gösteren kadınlar, "Kadın düşmanı Tayyip Erdoğan", "AKP elini bedenimden çek", "Bedenimiz bizimdir" "Kürtaj haktır Uludere katliamdır" dövizleriyle, kurumun önünde oturmaya başladı. "Burası kadın haklarını koruyamayacaksa neden var. Bu kocaman bina AKP'nin hizmetinde. Tecavüzcüler pişman değil. Bu kurum kadınları temsil etmeyecek, zincirleyeceğiz" diye bağıran eylemci kadınlar, ellerindeki zinciri binanın giriş kapısına gererek burayı giriş çıkışa kapattı.

CAMLARA YUMURTA ATTILAR

Polisin, zinciri çekip kapıyı açmaları ve dağılmaları uyarılarına aldırmayan eylemciler, daha sonra da yanlarında getirdikleri yumurtaları kurumun camlarına attı. Bu sırada polis eylemcilerin elinden zinciri almaya çalıştı, arbede yaşandı. Bunun üzerine Gazi Bulvarı'nda yere yatarak yolu trafiğe kapatan eylemcilere, aralarında kadın polislerin de bulunduğu sivil ve resmi ekipler müdahale etti. Kürtaj yasağına tepki gösteren 6 kadın zorla polis aracına bindirilerek gözaltına alındı.