Kuşadası"nda büyük alışveriş merkezlerine karşı imzalı ve bildirili tepki gösterildi. Kuşadası"ndaki küçük esnaf, şehir merkezinde her sokakta giderek çoğalan ve sayıları artmaya başlayan büyük alışveriş merkezlerine tepki göstermek amacıyla imza kampanyası düzenledi. Bu arada, esnafın düzenlediği imza kampanyasına destek veren çeşitli siyasi partilerin ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri de yayınlanan bildiriyi imzaladı.
Kuşadası"nda esnafı ayağa kaldıran son uygulama bir hipermarketin Adnan Menderes Bulvarı üzerinde şube açma girişimi üzerine başladı. Adnan Menderes Bulvarı esnafı, caddelerinde büyük alışveriş merkezi açılmasının kendilerini yok edeceğini belirterek, bir bildiri yayınladı ve imza kampanyası başlattı. Esnafın tepkisini dile getirdiği bildiride, “İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar işsizliğin yoğun bir dönemde Kuşadası şehir merkezinde açılan büyük hipermarketler Kuşadası ticaretini olumsuz yönde etkilemiş ve küçük esnafı bitirme noktası getirmiştir. Kuşadası"nda büyük alışveriş merkezlerinin girmediği neredeyse hiçbir sokak kalmadı. Şimdi de son olarak Adnan Menderes Bulvarı"nda büyük alış veriş merkezlerine kendilerine yer bulabilmek için çeşitli girişimler başlatmıştır. Küçük esnafın ayakta kalabilmesi, sosyal huzurun devamı, ülke ekonomisine katkı için büyük alışveriş merkezlerine hayır diyoruz ve vatandaşlarımızı bizi desteklemeye çağırıyoruz. Bu büyük alışveriş merkezleri küçük esnafı yok ettiği gibi, Kuşadası ekonomisine de hiçbir katkı sağlamamaktadır" denildi.
Bu arada, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 106 esnafın imzaladığı bildiriye, AK Parti, CHP, MHP, DSP, DP ve ANAP ilçe başkanları ile Kuşadası Belediye Meclis üyeleri de imza koydu.