ADÜ eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu,9 Eylül Üniversitesinden Hakan Durmuş, Muğla Üniversitesi’nden Ali İhsan Öztürk, Ege Üniversitesinden Banu Yücel, ADÜ’den Aytül Uçak gibi çok sayıda akademisyenin yanı sıra Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı seminer Arıcılıkta Türkiye’nin ilk ihtisas müzesi olan Çine Arıcılık Müzesi’nde 10 Aralık 2011 tarihine kadar devam edecek.
Polen, bal, arı sütü, arı zehri, arı ekmeği gibi çeşitli arı ürünlerini kullanarak insan sağlığı için bağışıklık sistemlerinin desteklenmesi ve kimi hastalıklarda da tedavi amaçlı kullanılması olarak tanımlanan ‘Apiterapi’ nin Türkiye’de tanınması için eğitim seminerinin sponsorluğunu üstlenen Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği eski Başkanı Kadir Kılıç ”Anadolu pek çok bitkinin gen merkezi, bal üretiminde dünyada 2.sıradayız. Çin’den Avrupa’ya pek çok ülkede birbiri ardına ‘Apiterapi’ merkezleri açılırken, ancak bizler arı ürünleri potansiyelimizden yeterince faydalanamıyoruz” dedi.
‘Apiterapi’ disiplininin Dünya’da en fazla tanınan uzmanlarından biri olan Romanyalı Dr. Cristina Mateescu, gördüğü ilgiden memnun kaldığını ancak, dünya’nın önemli arıcılık merkezlerinden biri olan Türkiye’de ‘Apiterapi ’ nin bu zamana kadar tanınmamasını ve kullanılmamasını anlamakta zorluk çektiğini ifade etti.