Çengelköy'de oturan mental özürlü S.O'nun (15), 5 Ocak tarihinde dışarı çıkarak evine dönmemesi üzerine ailesi emniyete kayıp müracaatı yaptı. İlçe ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu, S.O, 7 Ocak sabahı sokakta bulundu. S.O'nun üzerindeki cep telefonunun sim kartının da kırık olduğu tespit edildi.
Kendisine tecavüz edildiğini öne süren S.O, Üsküdar çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Hastaneye götürülen S.O'nun bir çok kişi tarafından tecavüze uğradığı anlaşılırken, zanlıların yakalanabilmesi amacıyla genç kısın cep telefonunun sim kartı aktif hale getirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma sürerken genç kızı cep telefonundan arayan bir kişinin yerini tespit ederek gözaltına aldı. Bu kişinin ifadeleri doğrultusunda, 5 kişi daha yakalandı.
Yapılan araştırma sonucu, zanlıların, S.O'yu, 5 Ocak'ta cep telefonundan arayarak bir pastahaneye davet ettikleri, ardından da Kuleli Mahallesi'ndeki bir evde 2 gece alıkoyarak defalarca tecavüz ettikleri belirlendi.
Şubedeki işlemleri tamamlanan B.K. (30), F.G. (26), Ö.N. (22), M.C. (21), G.K. (30) ve E.T. (23) adliyeye sevk edildi.
Bu arada, S.O'nun zanlıları şubede teşhis ettiği, ayrıca kızın davet edildiği pastahanedeki ve caddedeki kameralarda da zanlıların S.O ile görüntüsü olduğu bildirildi. Öte yandan, zanlılardan, M.C, G.K. ve E.T'nin uyuşturucu ve buna benzer suçlardan poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.