Tariş Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet İz, Bağarası Karayolu üzerinde bulunan Mehmet Bakanoğlu Zeytin Yağı Tesislerini Söke-Bodrum Karayolu üzerine taşımayı düşündüklerini söyledi.
S.S. 1079 No'lu Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu Söke Tariş Merkez Binası lokalinde yapıldı.
Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle ertelenen kooperatifin genel kuruluna ilginin az olması dikkat çekti.
2009/2010 iş yılı yönetim, denetim kurulu raporları, iş yılı bilançosu, envanter, gelir gider fark hesaplarının ibrasının ardından 2010-2011 iş yılının bütçesi ve çalışma programı görüşülerek karara bağlandı.
Genel Kurulda konuşan Söke Kooperatif Başkanı Mehmet İz, yöre zeytin üreticilerinin tüm zeytinlerini sıkmaya talip olduklarını belirterek, Tariş zeytin ve zeytinyağı kooperatifine sahip çıkılmasını istedi.
İz, Söke Belediyesi arazisi üzerinde geçici olarak hizmet vermekte olan Mehmet Bakanoğlu Zeytin ve Zeytinyağı Tesislerinin Söke Belediyesinin hayata geçirecek olduğu proje içerisinde kalması nedeniyle yeniden kullanım için süre alamadıklarını belirterek, ''Mevcut tesislerimizin kullanım süresi doldu. Üç yıllık kira kontratımızın uzatılmayacağı tebliğ edildi. Sarıkemer yakınlarında ana yol üzerinde bulunan Musluk mevkisinde uygun arazi bulduk. Genel kurulun yetki vermesi ile bu arazinin satın alınarak içerisinde zeytinyağı müzesi, zeytin yağı sıkma tesisi ve alım merkezi bulunan bir kompleks yapma arzusundayız'' dedi.

-ZEYTİN YAĞI HAK ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ-

Mehmet İz, üreticilerin Tariş Zeytinyağı Kooperatifine sahip çıkmalarını isteyerek, ''Değerli ortaklarımız kooperatifimize sahip olursanız bu tür kurumlar yaşar ve size daha çok katkı sağlar. 2000 yılından önce fabrikamız Söke'de hizmete girmeden önce bölgemizde hak yağ uygulaması yüzde 10-15 arasında idi. Söke tesislerimizin hizmete girmesiyle bu oranlar şu anda yüzde 6'lara düştü. Bu durum kooperatifimizin zeytincilik sektöründe denge unsuru olduğunu ortaya koymakta. Bu kazanç da üreticimizin cebine girmiştir'' diye konuştu.