Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, İl Tarım Müdürlüğü Kontrolünde Zeytin Zararlılarının tespit edilmesi ve bunlara karşı alınacak önlemlerin tespiti için “Zeytin Zararlılarıyla” ilgili çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, İl Tarım Müdürlüğü kontrolünde Didim"de Zeytin entegre çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Her yıl bu çalışmaların yapıldığını hatırlatan Çetin, “Didim İlçe Tarım Müdürlüğü Zeytin Zararlılarını tespit etme ve Zararlıların popülâsyonunu belirlemek için, Fevzipaşa Mahallesi, Didim Merkez, Akköy ve Akyeniköy"de bu çalışmaları örnek bahçelerde yapmaya başladı.
Bu kapsamda 1 Mayıs itibariyle bu çalışmalar başladı ve Zeytin Sezonuna kadar bu çalışmalar devam edecek. Bu anlamda Fenomen tuzak olarak adlandırılan bu tuzaklarla zeytin zararlıları tespit edilecek ve buna göre üreticinin nasıl tedbir alacağı belirlenecek” dedi.
Uygulamanın belirli bahçelerde yapılacağını açıklayan çetin, “Bu konun bizlerde yakın takipçisi olacağız. Çünkü Didim"de zeytin varlığı her geçen gün artıyor. Aynı zamanda köylerimizde bu konuyla ilgili kahve toplantıları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.