Zeytinburnu'nda bir atölyede meydana gelen patlamanın ardından sabahın erken saatlerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Patlamadan etkilenen iş yeri sahipleri dükkanlarını temizlerken, bazı kadınların pencerelerini sildikleri görüldü. 

Zeytinburnu'nda Mithatpaşa tramvay durağı yakınında bulunan bir binanın giriş katındaki ambalaj atölyesinde meydana gelen patlamanın ardından savaş alanına dönen sokakta sabahın erken saatlerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Patlamanın meydana geldiği binanın önü barikatlar ile kapatılarak güvenlik çemberine alındı. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan iş yerlerinin maddi hasarı ise gün aydınlanınca ortaya çıktı. Olay yerine yakın mesafede bulunan bir market büyük hasar gördü. İş yeri sahibi patlama sabahın erken saatlerinde harabeye dönen markette temizlik yaptı. Çok sayıda iş yerinin camları patlamanın etkisiyle kırılırken, bazı kadınlar da pencereleri sildikleri görüldü.

Öte yandan, patlama yaşanmadan iki dakika önce olay yerinin önünde yaşanan bir kavgayı ayırdığını ifade eden bir vatandaş, kavgaya devam edilseydi herkesin ölebileceğini söyledi.