Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Dahilde İşleme Rejimi konusundaki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını buna karşın, sektörün üreticiye verilecek prim, Türkiye’nin zeytin ağacı varlığını arttırma, rekolte çalışması, zeytin alanlarında maden arama çalışmalarına karşı ortak mücadele, iç ve dış tanıtım konuları başta olmak üzere sektörün ortak menfaatleri konusunda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, TARİŞ, UZZK, Ticaret Borsalarının ortak hareket etmesi fikrinde olduğunu söyledi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında konuşan Güreli, “Sektörümüzde fikir ayrılıkları yaşansa da hepimiz beraber hareket etmeliyiz. Görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp sektörümüzü geliştirecek ortak çalışmalar yapmalıyız. Biz kutuplaşmalar yaşasak da bunlar aşılamayacak durumlar değil. Sektördeki herkesin elele hareket etmesinden yanayız” diye konuştu.

Ali Nedim Güreli, makineleşmenin ve zeytin toplama makinesi gibi spesifik makinelerin Tarım Bakanlığı’nın alma garantisi olursa ülkemizde çok daha uygun fiyata, çok rahat bir şekilde üretilebileceğine dikkat çekti. Güreli, Bu sayede yüksek olan makine fiyatının üçte bir fiyatına düşeceğini ve herkesin ulaşabileceğini söyledi.

TARİŞ’TEN UZLAŞI ÇAĞRISINA ANINDA JEST

EZZİB Başkanı Ali Nedim Güreli’den sonra konuşan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, sektörün elele vererek rekolte, makineleşme, prim desteği ve üreticiye verilmesi gereken destekler konusunda işbirliği yapmasının sektörün çıkarına olduğunu söyledi. Şarman, “Sektörümüzde bir arada başarılı çalışmalar yapmak istemekteyiz. Sektörümüzün çıkarları doğrultusunda, ekonomik kazançlarımızın, üretim ve ihracatımızın artması doğrultusunda çalışmalıyız. Üreticimiz de zor durumda kalıyor, sektör olarak hep beraber kazanç getirecek politikalar üretmemizden yanayım.”

ZZTK JAPONYA, ÇİN VE IRAK PAZARINDA YOĞUNLAŞACAK

ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken :”Zeytin ve zeytinyağı ihracatından ZZTK için yapılan kesinti, Turquality ve fuar destekleriyle 500 bin liralık bütçe öngördük. Bu bütçemizle, zeytin zeytinyağı konusunda Japonya , Çin ve Irak pazarına ulaşmayı planlıyoruz. Ayrıca, kurduğumuz tanıtım gurubu iç piyasa tanıtımı da yapıyor. Şu an RTÜK’ten onayını aldığımız Zeytinyağı Tanıtım Filmi tanıtım spotu olarak kanallarda gösterilmeye başlayacak” dedi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda birliğin 2012 bütçesi 475 bin lira olarak belirlendi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg