7.400 dönümlük (7.4 milyon metrekare) arazisinin 2 bin dönümü üzerinde 107 bin civarında zeytin ağacı olan Emre, Kamer'le ortak kurdukları şirkete arazisinin 5 bin 400 dönümünü aktardı. Söz konusu arazi üzerine 300 bine yakın zeytin ağacı dikilecek ve bir zeytinyağı fabrikası inşa edilecek.

Erdoğan'a yakın isimler
Bu iş için kurulan Ortaş Tarım adlı şirketin sermayesi 3 milyon YTL olarak belirlendi.
Eski bir öğretmen olan emlak zengini Üzeyir Emre ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakın işadamlarından Cihan Kamer'in babası Atasay Kamer dışında, şirket ortakları arasında Başbakan'ın yakın arkadaşı işadamı Remzi Gür'e ait Gürmen Group'un Genel Müdürü Hüseyin Doğan da yer aldı.

Üzeyir Emre ve Remzi Gür'ün yakın arkadaş olduğu da biliniyor.

Emre, "Hedefimiz çok büyük. 5 bin 400 dönümün 2 bin dönümünü ektik. Geri kalanında dikime Kasım 2008'de başlarız. Zeytini çocuk gibi sevmek lazım. 'Dünyanın öbür ucunda güzel bir zeytinlik var' deseler, giderim. San Francisco'ya kadar da gittim. Yakında İspanya'ya uçup yine zeytinlik inceleyeceğim. Zeytin ağacı iyi bakılırsa 3'üncü yılda güzel zeytin verir, 5'inci yılda verimli olur" dedi.
Normalde zeytin, deniz seviyesinden 650 metreden yüksekte zor yetişirken Emre'nin arazisi 850 metrede bulunuyor.
Ancak Ege rüzgârlarının bölgede oluşturduğu mikroklima sayesinde Emre'nin arazisinde çok kaliteli zeytin yetiştiği belirtiliyor.

Milliyet