İlk etapta dağıtılacak olan 2 bin 200 adet zeytin fidanı 40 köy muhtarına teslim edildi. Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü"nde gerçekleştirilen fidan teslim töreninde bu yıl itibarı ile 30 bin TL"lik fidan dağıtılacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Sunay Uğur, Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Tolga Bilgi"nin de desteği ile geçen yıl gerçekleştirilen "Japon Eriği ve Nektarin" konulu toplantının ardından gelen başvurularla Sevindikli, Durasallı, Hamzalı, Bereketli ve Güzelköy"de örnek bahçe tesisi yapıldı. Tarım alanındaki devlet destekleri ile de bu örnek bahçelerimizin tesisi gerçekleşti. 300 dekar alanda Japon Eriği, 80 dekar alanda ise Nektarin için devlet desteği sağlandı. Bağlı köylerimizin meyve ihtiyacını karşılamak, boş arazi kalmamasını sağlamak için çeşitli proje ve çalışmalarımız İl Genel Meclisi üyelerimizle sürecek” dedi.
AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker ise, “Dağ ve ova köylerimizde geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle birçok arazimizde meyve fidanlarımız eksildi. Bu nedenle bu yıl İl Genel Meclisi ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde, İsabeyli Fidancılık İşletmesi desteğiyle 30 bin TL"lik fidan temini gerçekleştirildi. Bu gün 40 dağ köyü muhtarımıza 20 bin TL"lik 2 bin 200 adet memecik cinsi, yöremize uygun, hem yağlık hem de sofralık sertifikalı zeytin fidanlarını teslim ettik. Bu fidanlar köy muhtarlıklarına ait köy tüzel kişililiğine ait arazilere dikilecektir” dedi.