"Seçimlerden sonra AK Parti hükümetinden bazı kişilerle birlikte biz üst katta, kendisi alt katta görüşmeler yaptı. 'Şunu yapmanız gerekiyor, reel ekonomi politikasına dönüşmeniz gerekiyor, eğitimle ilgili şunları yapmanız gerekiyor, bunları yapmadığınız müddetçe başarılı olamazsınız' dedi." diyen Zeynep Erbakan, babasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakkını helal edip etmediği konusuna da açıklık getirerek, "Vefatından önce babam herkese hakkımı helal ediyorum diye söylemişti." dedi.

Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda canlı yayınlanan Anadolu'da Sabah programının Başkent Konukları'na katılan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı ve Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan önemli açıklamalarda bulundu. Babası Necmettin Erbakan'ın kendi partisinden ayrılan Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasına sevinip sevinmediği sorusuna Zeynep Erbakan, "Onlar bizi her kandilde arayan insanlardır. Uzun süre onlarla birlikte olduk. Şu açıdan sevindi... 'Evet. Kökten bu işin ne olduğunu bilen insanlardır, inşallah doğruyu yapacaklardır.' Çünkü kendisinin başta olmasını değil insanlığın kurtuluşunu isterdi. Başa gelmek hevesinde değildi." diye konuştu.

"PROJELERİ AK PARTİ'YE VERMEYE BAZI ARKADAŞLARI KARŞI ÇIKTI, BABAM 'KAYBEDECEK 4 YILIMIZ YOK' DEDİ"

Zeynep Erbakan, AK Parti'nin 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olmasından sonra yaşanan bir hatırayı da şöyle paylaştı: "Kendileri iktidara geldiği zaman AK Parti hükümetinden bazı kişilerle birlikte birkaç grupta, biz üst katta, kendi alt katta görüşmeler yaptı. Babam, 'Şunu yapmanız gerekiyor, reel ekonomi politikasına dönüşmeniz gerekiyor, eğitimle ilgili şunları yapmanız gerekiyor. Bunları yapmadığınız müddetçe başarılı olamazsınız' dedi. 'Benim isteklerim değil Cenab-ı Allah'ın emirleridir.' Hatta arkadaşlarından bir grup gelmiş 'Hocam, siz bunları neden anlatıyorsunuz, bunlar bizim Fazilet Partisi'nin iktidara geldiği zaman yapacağımız projeler. Biz kendimiz emek harcadık, AK Parti'ye sundunuz' sözleriyle karşı çıkmışlar. Babam onlara 'Bizim kaybedeceğimiz 4 sene yok. Bırakın onlar yapsınlar. Sırf önce Türkiye arkasından İslam alemi kurtulsun. Cenab-ı Hak bizi de kıyısından köşesinden mükafatlandırır."

ERBAKAN, ERDOĞAN'A HAKKINI HELAL ETTİ Mİ?

Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakkını helal edip etmediği konusuna son noktayı kızı Zeynep Erbakan koydu. Zeynep Erbakan, "Vefatından önce babam herkese hakkımı helal ediyorum diye söylemişti." dedi.

28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNE DAVA

Zeypen Erbakan, 28 Şubat post modern darbe sürecine dava açıp açmayacağına yönelik soruya, Saadet Partisi Kadın Kolları olarak yoğun bir çalışma içine girdiklerini, illeri gezmekten dolayı dava sürecini programa alamadıklarını söyledi. Erbakan, "İnşallah bunları gündeme getirmeyi istiyoruz." cevabını verdi.

ERBAKAN'IN İSMİNİN ÜNİVERSİTEYE VERİLMESİ

Konya Üniversitesi'ne Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesi için Meclis'te verilen teklifi önemli bulan Zeynep Erbakan, üniversite konseptinin yeterli olmadığını kaydetti. Erbakan, "Kendisi İslami prensiplerin anlatılmasını istediği için Necmettin Erbakan adı altında kurulacak üniversitenin çok daha geniş kapsamlı olmasını istiyorum. İslami ilimlerin öğretilmesi hem de bilgiler açısından isterim ben." ifadesini kullandı. Erbakan, söz konusu adımı eski Başbakan Necmettin Erbakan'a iade-i itibar olarak düşünülebileceğini aktardı.