Saldırıda 9 yakınını kaybeden Behice Erol, “Artık kan dursun” diyor.
 
Tarihler 16 Eylül 2010’u gösterdiğinde Hakkari’den gelen bir patlama haberi tüm Türkiye’yi sarstı. Hakkari-Geçitli yolu üzerinde bayramlaşma ziyaretinden dönen yolcuların içinde bulunduğu bir minibüse düzenlenen mayın saldırısında 9 kişi yaşamını yitirmiş, üçü çocuk dört kişi de yaralanmıştı. O yaralı çocuklardan Zeynep bebek şimdilerde ise oldukça mutlu. Patlamada oğlu Aydın Erol ve iki çocuğu bulunan kızı Şirin Kurt dahil 9 yakınını kaybeden Behice Erol, olayın üzerinden bir yıl sonra STAR’a konuştu. Hala katliamın acısını yaşayan ve kendine gelemediğini ifade eden Behice Erol, “Kaybettiklerime mi yanayım, faillerin bulunamamasına mı? Biz yandık, hiç olmazsa artık başkaları yanmasın. Artık bu kan dursun” dedi.Yeşillikler içindeki şirin mi şirin bir köy Geçitli. Herkes birbiriyle akraba. Nüfusu 3 bin civarında. Saldırının değiştirdiği köy adeta sessizliğe bürünmüş. Katliamda 9 yakınını kaybeden Cahit Erol 260 metrakerelik bir ev yapmıştı. Şimdi o evin koca salonu boş. Kocaman eyvanında da eşi Behice Erol, hiç unutmadığı acısıyla düşüncelere dalıyor. 
 
Başbakan’ın talimatı kurtardı
 
Geçitli’deki mayın saldırısının en küçük mağduru olan Zeynep Kurt, 22 Eylül’de iki yaşına girecek. Zeynep ve yine olaydan yaralı kurtulan ablası Sudenaz (5) babası ve kendilerine katılan anesiyle birlikte yaşıyor. O günlere giden baba Hamdi Kurt,“Ayağı kopmasın diye tuttum da öyle hastaneye götürdüm. Yaşaması bile olaydı” diyor. Başbakan Erdoğan’ın tedavisi için özel talimat verdiği ve aylar süren tedavinin ardından bacağı kesilmekten kurtulan minik Zeynep, patlama sonrası görüntüsüyle herkesi etkilemişti.
 
‘Çocuklarım yok evi neyleyim’
 
PATLAMADA minibüsü kullanan oğlu Aydın’ın odası, hala olduğu gibi duruyor. Olaydan sonra geride kalan iki oğlunun artık köyde kalmadığını belirten Cahit Erol, “Hakkari’de kalıyorlar. Biri İmam Hatip Lisesi’nde okuyor, diğeri çalışıyor. ‘Evde sürekli olayı hatırlıyoruz’ diyerek kalmak istemediler. Torunlarım koşup oynasın diye kocaman bir ev yaptım, ancak şimdi sadece üç kişi buradayız. Çocuklarım olmadıktan sonra evi ne yapayım? Acımız bir yana, olayların faillerinin bulunmaması bizi kahrediyor. Devlet ‘PKK yaptı’ diyor. PKK ‘ben yapmadım’ diyor. Hayatımız alt üst oldu. Artık yaşamıyoruz” diye konuşuyor.
 
star