Rus kulübünün cazip teklifine rağmen Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum ve yönetim, İspanyol golcüyü bırakmaya niyetli değil. Güiza da ayrılmak istemiyor.

RUSYA"nın Zenit kulübü, Fenerbahçe"nin İspanyol santrforu Daniel Güiza"dan bir türlü vazgeçmiyor. Bir süre önce 10 milyon Euro bonservis bedeli artı Fatih Tekke"yi sarı lacivertli kulübe öneren Zenit yönetimi, rakamı daha sonra 14, son olarak da 15 milyon Euro"ya kadar yükseltti.

Kesinlikle satılmasın

Bu astronomik teklife rağmen ne Daniel Güiza, Fenerbahç"den ayrılmak istiyor, ne de sarı lacivertliler İspanyol futbolcuyu bırakmaya niyetli. Buna karşılık Rus kulübü ısrarını sürdürüyor ve iki sezon öncesinin İspanya Ligi Gol Kralı"nı kadrosuna katmak için büyük çaba harcıyor.

İspanyol Milli Takımı"nın Güney Afrika"da katıldığı Konfederasyonlar Kupası"nda şans bulamayan Daniel Güiza"ya aldığı ücret kadar teklif gelmesine rağmen Fenerbahçe cephesinden de onay çıkmadı. Fenerbahçe"nin yeni teknik direktörü Christoph Daum, “Ona ihtiyacımız olacak. Kesinle satılmasın” şeklinde görüş belirtirken, sarı lacivertli yönetim de İspanyol futbolcuyu kadroda tutmak istiyor.

Ona ihtiyacımız olacak

Tek forvetli sistemde Semih Şentürk ile birlikte takımının önemli oyuncusu olan Daniel Güiza"nın bu sezon Türkiye"de daha faydalı olacağına dikkat çeken teknikdirektör Christoph Daum, “Onun yerine alabileceğimiz bir başka oyuncuya daha çok para vermek durumunda kalabiliriz. Güiza"yı elimizde tutmamız gerekiyor. Üç ayrı cephede mücadele edeceğiz. Bu yüzden geniş kadro kurmalıyız” diyerek takımda kalması yönünde tavır koydu.- hürriyet