Kalkınma Bakanı CevdetYılmaz, ''AK Parti döneminde en zengin diyeceğimiz, en üstteki dilimin toplam gelirdeki payı düşmüş. Geliri artmış ama payı düşmüş. Diğer bütün gelir gruplarının payı artmış'' dedi.

Yılmaz, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nın belediye binasında düzenlediği kahvaltı programında yaptığı konuşmada, bir tercih yapmak zorunda olmadıklarını, bunu anlamaları gerektiğini, ''Ya Bingöllü olacaksın ya İstanbullu olacaksın. İkisini bir arada yapamazsın'' diye bir şey olmadığını söyledi.

Yılmaz, ''Hem Bingöllü hem İstanbullu olabiliriz. Aynı anda olabiliriz. O gelişmişliğin zihinsel kalıplarıyla bizi ikisinden birine zorladılar. Bir tanesine giden kendi köklerini, geçmişini unuttu, geçmişiyle bağları kalmadı, diğerini yapan da şehirli, İstanbullu olamadı. Halbuki ikisini aynı anda yapmamız lazım. Hem İstanbullu olacağız hem Bingöllü olacağız'' dedi.

''Ya o ya bu'' kalıbının birçok alanda ciddi bir sorunları olduğunu belirtenYılmaz, ''Hem o hem bu' demek lazım. 'Ya o ya bu' değil... İkisini bir arada yapmamız lazım'' şeklinde konuştu.

İstanbul'un bir dünya şehri olduğunu ifade edenYılmaz, bu kenti finans merkezi yapmak, küresel bir merkez haline getirmek istediklerini dile getirdi.Yılmaz, Hükümet olarak İstanbul'a da, Türkiye'ye de çok önemli hizmetler yaptıklarını anlattı.

2001 krizine de değinenYılmaz, 2002'deki seçim Türkiye için adeta bir milat olduğunu söyledi. Normal demokrasinin yetmeyeceğini söylediklerini, daha ileri demokrasi istediklerini dile getirenYılmaz, bunun için de sivil, halkın halkın iradesine dayalı, saygılı bir anayasa arzuladıklarını söyledi.

Yılmaz, bütün bu başarılar, ekonomide, sosyal, demokrasi ve hukuk alanında sağladıkları gelişmelerin Türkiye'yi dış dünyada da çok farklı bir yere getirdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin tarihi misyonuna uygun şekilde dünyada ağırlık kazanan bir ülke haline geldiğini kaydetti.

''4+4+4, TÜRKİYE'NİN UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİ REFORMDU"
CevdetYılmaz, 4+4+4'ün, Türkiye'nin uzun zamandır beklediği bir reform olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçmişte demokrasinin gölge altında olduğu dönemlerde oluşturulmuş sistemlerle yıllarca bu memleket idare edildi. Çok şükür yeni sistemle, 4+4+4'le hem Türkiye'nin geçmişindeki bu karanlık dönemlerden gelen uygulamalar ortadan kaldırılmış oldu hem de 21. yüzyılda modern dünyanın gerektirdiği, Türkiye'nin kalkınmasının, ilerlemesinin gerektirdiği çok daha güçlü, esnek, bugünkü dünya şartlarına uygun bir eğitim sisteminin altyapısı oluşturulmuş oldu. Özellikle şunu rica ediyorum; kızlarımızı okutalım mutlaka.''

Yılmaz, nüfusun artmasını isterken de ''İnşallah nüfusumuzu da artıracağız. İstanbul'a geldik diye çoluk çocuk sahibi olmayı da bırakmayalım'' ifadesini kullandı.

2B arazileri ile ilgili rayiç bedelin yüzde 70'i gibi bir kanuni düzenleme olduğunu, ek yüzde 20 indirimle bu rakamın yüzde 56'ya geldiğini hatırlatanYılmaz, tek hedeflerinin gelir olmadığını vurguladı.

ZENGİNLER DAHA ÇOK ZENGİN OLDU AMA HERKESİN GELİRİ ARTTI
Katılımcıların sorularını da yanıtlayanYılmaz, ''AK Parti zenginlere yaradı, zenginler daha çok zengin oldu'' sözlerinin doğru olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Hakikaten zenginler daha çok zengin oldu. Ama herkesin gelir düzeyi arttı. Peki hangisininki daha çok arttı- Zengininki mi daha çok arttı, aşağıda kalanların mı daha çok arttı- Önemli olan bu. İstatistik Kurumu olarak ölçümler yapıyoruz. O ölçümlerimizde şunu görüyoruz; yüzde 20'lik dilimler halinde değişik gelir gruplarına bakıyoruz. AK Parti döneminde en zengin diyeceğimiz, en üstteki dilimin toplam gelirdeki payı düşmüş. Geliri artmış ama payı düşmüş. Diğer bütün gelir gruplarının payı artmış. 'AK Parti zenginlere yaradı. Zenginler daha zengin oldu' doğru. Ama yoksullar zenginlere göre daha fazla fazla pay aldı, daha iyi bir konuma geldi AK Parti döneminde. Kim ne dersin, rakamlar ortada...

Sadece ekonomi büyümedi. Gelir dağılımı da iyileşti. Dünyada bunu başarabilen az sayıda ülkeden biriyiz. Gelir dağılımı iyileşti. Geçmişe göre daha iyi bir noktaya geldi. Ama hala gelir dağılımında bir dengesizlik var. İnşallah önümüzdeki süreçlerde daha iyi yerlere gelir, biz bunun için gayret ediyoruz.''

Göçü azaltmak istediklerini dile getirenYılmaz,''İstanbul'un sorunlarını sadece İstanbul'da çözemezsiniz. Hakkari, Konya, çeşitli illerde yaptığımız çalışmalar aslında İstanbul'un sorunlarıyla da doğrudan ilgili'' dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da 2B arazileriyle ilgili rayiç bedel çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

BakanYılmaz, programın ardından Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve AK Parti Sultanbeyli İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.Yılmaz, daha sonra Aydos piknik alanında gerçekleştirilen Bingöl'ün Adaklı ilçesi Karaçubuk Köyü'nün pikniğine katıldı.