Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu konuda bazı insiyatifler başlatmış durumdayız" dedi. Gelir vergisi reformunu tamamladıklarını söyleyen Şimşek, "İstisna ve imtiyazlar masaya yatırıldı. Beyanname kapsamının genişletilmesi lazım" yorumunu yaptı.

PATRONLARA ÜSTÜ KAPALI UYARI

Hükümetin kayıt dışılığı azaltmak için yüzde 22-49.5 arasında olan gelir vergisi oranını yüzde 15-35'a, kurumlar vergisi oranını yüzde 33'ten yüzde 20'ye indirildiğini, birçok sektörde de KDV oranlarını yüzde 18'den yüzde 8'e çektiğini anımsatan Şimşek, patronlara üstü kapalı uyarıda bulundu. Bakan Şimşek, şöyle konuştu: "Fakat bütün çabalara rağmen Türkiye'de çalışanların yüzde 45'i hâlâ asgari ücret üzerinden gösteriliyor. Bu doğru bir şey mi, mümkün değil. Sistem son bulacak bunu kökünden değiştiriyoruz. Artık belli mesleklerde bunun olamayacağını sorgulayacağız." Şimşek, konuttaki KDV düzenlemesinin de zengine ek vergi çalışmaları kapsamında yapıldığını kaydetti.
KOZMETİĞE KAREKOD GELİYOR

Maliye Bakanı Şimşek, kozmetik ürünleri izlemek için Sağlık Bakanlığı ile takip sistemi kuracaklarını belirterek, "İlaçlardaki karekod veya sigaradaki bandrol gibi bir sistemle, sektördeki kayıtdışının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Tüm kozmetik ürünlerini üretimden satışa kadar takip edeceğiz" dedi. Şimşek, 10 numara yağda vergi artışının yeterli olmadığını, yakında çok daha radikal tedbirler almayı planladıklarını da açıkladı.