İstanbul'da arazinin en değerli olduğu semtlerden Florya'da 42 dönümlük arazisini asgari 215 milyon liralık pay karşılığında Aydınlı Grubu'nun başını çektiği Arke, Metal Yapı ve Vizyonlife ortaklığına ihale etti. Eğer satış geliri 718 milyon lirayı aşarsa TOKİ bu kısımdan da yüzde 32 oranında kâr payı alacak. TOKİ İstanbul Daire Başkanı Niyazi Özdemir, "Sekiz yılda 512 bin konut hedefini gerçekleştirdik. Florya gibi projelerden kazandığımız parayla dar ve orta gelirliler için 500 bin konut daha inşa edeceğiz." dedi.
 
Florya'daki 42 dönümlük arsaya Koruflorya ismiyle 298 konut ve 200 mağazalı bir AVM inşası başlatan Aydınlı Grup ve ortakları, satış ve kiralama işlemine dün başladı. Koruflorya İcra Kurulu Başkanı ve Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, satış duyurusu için dün İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kavurmacı'nın açıklamasına göre Koruflorya projesindeki 162 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatları 893 bin lira, 7+2'lik 483 metrekarelik dairelerin fiyatları ise 3,9 milyon lira olarak belirlendi. Metrekare başına fiyatlar ise 5 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyor. AVM ise 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak ve içinde büyük hipermarketten 60 metrekarelik kuyumcu dükkanına kadar çeşitli büyüklükte 200 mağaza yer alacak. Mağazalar için de konutlarla birlikte kiralama başladı.
 
Kendisinin de Florya'da oturduğunu belirten Ömer Faruk Kavurmacı, küçük ve münferit parsellerden oluştuğu için Florya'da böyle bir projenin bugüne kadar yapılamadığını söyledi. Kavurmacı, "Bu tip bir projeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. 1.500 ön talep topladık. Konutları 24 ayda teslim edeceğiz ve teslim tarihinden önce hepsinin satılmasını bekliyoruz." dedi.
 
zaman