Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı basın açıklaması ile beslenme ile kanser ilişkisini değerlendirdi. Kansere yakalanma riskinin beslenme alışkanlığı ve tüketilen gıdalarla çok yüksek derecede ilişkisi olduğunu ifade edilen açıklamada, daha çok zengin yiyecekleri olarak bilinen kırmızı et ve yüksek proteinli diyetlerin bağırsak kanseri riskini artırdığı belirtildi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “Beslenme ve kanser ilişkisi bugün bilimsel anlamda kesin olarak kabul görmüştür. Posalı yiyeceklerin az tüketilmesinin bağırsak kanseri riskini artırdığı bir gerçek. Bu durumda posalı yiyecekleri diyetimizde yer açmakta fayda var. Kırmızı et ve yüksek proteinli diyetler de yine bağırsak kanseri riskini artırıyor. Bunun yanında pişirme yöntemleri önemli. Yağda kızartılarak hazırlanan besinler yerine, haşlama, buharda veya fırında pişirme şekillerine tavsiye ediyoruz. Dondurulmuş ve katkı maddeleri ile saklama ömrü uzatılmış gıdalar yerine mevsiminde tüketilen taze besinler bağışıklık sistemimize yardımcı olacaktır. Yeşil yapraklı sebzeler ve turunçgiller her zaman beslenme alışkanlığımızın bir parçası olmalı. Balık haftada iki defanın altına düşmemelidir” dedi. 

“STRESİ AZLATIN”. 
Kanserin en önemli nedenlerinden birinin de stres olduğunu ve insanların zaman zaman rahatlamaya da ihitiyacı olduğunu kaydeden Tırpancı, “Günlük stresi azaltmak bağışıklık sistemimizi ayakta tutmak için gerekli. Kaldırabileceğimizden daha fazla yükle yaşamımızı sürdürmemiz zor. Kendimiz için rahatlayabileceğimiz zamanları gün içerinde oluşturmalıyız. Beslenirken rahat ve stresten uzak bir ortam oluşturalım. Sürekli sıkışık ve koşuşturmayla geçen günler yavaş yavaş altımızdaki zemini zayıflatıyor. Unutmayalım ki sağlıklı beslenme ve dinginlik sadece yaşlılığımızda ihtiyacımız olan bir emeklilik rüyası değildir” ifadelerine yer verdi.