Aydın'daki bir akaryakıt istasyonunda çalışan pompa görevlisi H.S., zengin olma hayaliyle sattığı evinin 100 bin lira tutan parasını, define bulduklarını söyleyen kişilere kaptırdı. Polis tarafından yakalanan 3 zanlıdan biri kadın 2'si tutuklandı, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest barakıldı.

Denizli'den Aydın'a geçen hafta gelen M.T. (27), bir akaryakıt istasyonunda çalışan pompa görevlisi H.S. ile yakınlık kurdu. M.T. iddiaya göre, H.S.'ye yaşlı bir köylü kadınla oğlunun tarlalarını sürdükleri sırada define bulduklarını ve teki 450 TL olan 2 bin altını daha ucuza alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine H.S. de İstanbul'daki evini satıp M.T. ile söz konusu kadınla oğlunun yanına gitti. Elindeki 100 bin TL'yi üç kişiye veren H.S., aldığı altınları kuyumcuğa götürdüğünde dolandırıldığını anladı ve polise gitti. Olayla ilgili çalışma başlatan Aydın polisi, H.S.'ye dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan kişilerinin fotoğrafını gösterdi. H.S. de kendisini dolandıran kişilerin Denizli'de yaşayan M.T. ile Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşayan C.K. ve M.S. olduğunu teşhis etti. Bunun üzerine polis bu üç kişiyi Denizli ve Manisa'daki evlerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınıp Aydın'a getirilen üç kişiden C.K.'nın kendini saf köylü kadın olarak, M.S.'yi de oğlu gibi tanıttığı, ellerindeki altınların da sahte olduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç kişiden M.S. ile C.K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken M.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

H.S.'nin, kendisini kuyumcuların uyardığını, ancak zengin olma hayali kurup dolandırıcıların ağına düştüğünü söylediği belirtildi. (Cem ULUCAN)

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

new-6.jpg