Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı"na (TPAO) bağlı bir kuruluş olan Turkish Petrolium International Company (TPIC) tarafından Aydın"ın ağaçlı köyünde petrol arandığı düşünülen sahada; aslında petrol değil jeotermal kaynak arandığının anlaşılması üzerine çevre sakinlerinin zengin olma hayali yarım kaldı.
Aydın merkeze bağlı Ağaçlı köyü ve otoyol kenarında bulunan restoranların karşısına kurulu olan dev sondaj kuleleri görenlerin ilgisini çekiyor. Geceleri ışıklandırılan kulelerin üzerinde TPAO"ya bağlı bir kuruluş olan TPIC adını ve simgesini taşıyan levhaları gören çevre sakinleri, bölgede petrol aramasının yapıldığını ve bölgede petrol bulunması halinde zengin olacaklarını hayal ederek büyük bir sevince kapıldı. Ancak Aydınlıların petrol bulunacağı ümitleri çok fazla sürmedi. TPIC adına bölgede sondaj çalışması yapan taşeron firmanın aslında petrol değil, jeotermal enerji aradığı anlaşıldı. Çevre sakinlerinin zengin olma hayallerini süsleyen sahada petrol rafinelerinin değil, jeotermal enerji bulunması halinde elektrik santrali kurulacağı belirtildi.
Yapılan kazı çalışması kapsamında 3 bin metre derinliye kadar inileceği belirtilen şirket yetkilileri, elde edilecek enerjinin öncelikle enerji üretiminde kullanılacağı ve daha sonrada entegre olarak Büyük Menderes Ovası"nda kurulacak olan organize seracılık bölgelerinin ısıtılmasında kullanılacağını kaydedildi. Petrol arandığı sanılan sahanın mülkiyetinin ise BM Mühendislik şirketine ait olduğunu belirtildi.
Alınan işletme izni kapsamında sahada devam eden sondaj çalışmaları sonucu jeotermal enerji bakımından Türkiye"nin en zengin rezervine sahip ili olan Aydın"a yeni bir sahanın daha ortaya çıkarılmış olacağını ifade eden firma yetkilileri, elektrik üretiminin yanı sıra bölgede kurulacak organize seracılık bölgelerinde çok sayıda Aydınlının istihdam edileceğinin altını çizdi.