Dolandırıcılık tarihine damga vuran "Raki" lakaplı Güney Zobu'nun yeni modeli türedi! 5 ay önce şarkıcı Hamiyet ile evlenen Ömer Sami Durmuş'un (31) "Raki"nin izinden gittiği ortaya çıktı. Ancak Durmuş, sadece zenginleri dolandıran Raki'den farklı bir yöntem kullandı. O, gözünü sadece zengin kadınlara dikti.

20 KADIN ŞİKAYETÇİ
Skandal Maltepe, Kartal ve Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran 20 kadının şikayeti sonucu patlak verdi. Mağdurların ifadelerine göre, Durmuş güzel giyinip güzel konuşuyordu. Lüks araçlar kiralayıp, zengin semtlerde dolaşıyordu. Kendisini ODTÜ mezunu olarak gösteren Raki, zengin kadınlara yanaşıyor ve onlara "yatırımcı" olduğunu söylüyordu. "Raki", ikna ettiği kadınların parasını "borsada değerlendireceğim" vaadiyle alıp ortadan kayboluyordu. Ancak Raki'nin oyunu bozuldu. Mağdur kadınlar suç duyurusunda bulununca, profesyonel dolandırıcı hakkında onlarca dava açıldı.

DUYARLI ÇIKTI...
Günümüzün 'Raki'si Ömer Sami Durmuş'un "sosyal sorumluluk" projelerine katıldığı ortaya çıktı. Durmuş'un, kadın sığınma evleri açmak için çeşitli kuruluşlara başvurduğu, hatta geçen yıllarda dömenin Aile Bakanı Aliye Kavaf ile görüştüğü belirtildi. Profesyonel dolandırıcının "Kadına Şiddete Hayır" adlı bir platform kurduğu da tespit edildi.

ORİJİNAL RAKİ
'Raki' lakaplı Güney Zobu, 80'li yılların en büyük dolandırıcısıydı. Kurbanlarını sadece zenginlerin arasından seçerdi. Uzmanlık alanı, piyasadaki kurun altında döviz alım satımıydı. Yapılan iş yasa dışı olduğundan, kurbanlar yedikleri tokadı sineye çekmek zorunda kalırdı.

takvim