İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde, İstanbul Merkez Komutanlığı'na bağlı sivil giyimli askerler gözetiminde, sivil araçla getirilen Üçok, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

Üçok, saat 20.30 sıralarında, ''suç örgütü üyeliği'' ve ''yağmaya azmettirmek'' iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Üçok, tutuklandı.

Aynı operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin ise pazar günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

BAHRİYE ÜÇOK'UN YEĞENİ ÇIKTI!

Bazı zengin aile çocukları ile sanatçılara askerlikten kurtulabilmeleri için sahte çürük raporu verdiği iddia edilen Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Albay Ahmet Zeki Üçok'un, 6 Ekim 1990 günü bombalı suikastte hayatını kaybeden ülkenin aydınlarından Bahriye Üçok'un yeğeni olduğu belirlendi.

Hava Kuvvetleri'nde Hakimlik yapan Üçok'un ayrıca Hava Harp Okulu'nda uçaksavar subayı olarak mezun olduğu ancak komutanlıkta daha sonra ortaya çıkan ihtiyaç üzerine Hukuk Fakültesi'ni görevde iken tamamlayarak adli müşavirliğe getirildiği kaydedildi. Zeki Üçok'un meslek kariyerinde suikast kurbanı Bahriye Üçok isminin önemli bir yer tuttuğu da öne sürüldü./cihan