Daha sonra hormonlar da etkili olmaya başlar. Beslenme-büyüme arasındaki bu gerçek ve önemli ilişki nedeniyle, yetersiz beslenme durumunda büyüme geriliği ortaya çıkar.

Normal gelişen bebeklerde görülen iştah sorunları yüzde 25-45 arasında görülmekle birlikte, büyüme geriliği olan bebeklerin yüzde 80"inde görülmektedir. Yemeyi reddetme gibi sorunlarsa yüzde 1-2 arasında görülmektedir.

Büyüme, beslenme ve iştah arasındaki kuvvetli ilişki nedeniyle, iştahsızlık büyümeyi çok önemli derecede risk altına sokan bir durumdur. Bu nedenle uzmanlar, ağırlıklı olarak 15-20 aylık bebeklerde görülen büyüme ve iştah bozukluğunun, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Beslenme yetersizliğine bağlı olarak fiziksel ve mental gelişimde etkilenmekte. Yaşamın ilk yılında beyin gelişiminin gerçekleştiğini belirten uzmanlar, bebeklere mutlaka Omega-3 yağ asitlerinin verilmesi gerektiğini de belirtiyor. Özellikle balık yağında bulunan uzun zincirli çoklu doymamış Omega-3 yağ asitlerinin, bebeklerin bedensel ve beyin gelişimi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için mutlaka alınması gerekiyor. Kanın akışkanlığına yardımcı olan, görme ve sinir sistemi güçlenmesini sağlayan Omega 3, vücudun tüm fonksiyonlarını başarıyla gerçekleştirmesine zemin hazırlar.
Besin takviyeleri konusunda uzman üretici firma Ferrosan"ın ürettiği Multi-tabs Omega 3 Multivitaminli Balık Yağı Şurubu, tüm bebeklerin ve çocukların ihtiyacı olan Omega 3 yağ asitleriyle, dengeli oranlarda bir araya getirilmiş A, B12, Folik Asit, C, D, E vitaminlerini içeriyor.

Günümüzde sık görülen iştahsızlık sorununu ortadan kaldırmak ve düzenli beslenme alışkanlığının oluşmasına destek olma konusunda uzman doktorların tavsiyesi: Günde 1 kaşık ballı ve portakallı Multi-tabs Omega 3 Multivitaminli Balık Yağı Şurubu, çocuklarınızın sağlıklı gelişimi için etkili bir çözüm.