Çoksesli müzik dünyamız, geçen günlerde parlak bir müzik yaşamının ilk adımlarını atmakta olan Benyamin Sönmez'in beklenmedik ölümüyle duyduğu acıyı 14 yıl önce de Zehra Yıldız'la yaşamıştı.

Soprano Zehra Yıldız, değişik Avrupa sahnelerinde kısa aralarla değişik operalarda başroller oynarken, Heidelberg’de Beethoven’in “Fidelio” operasında Leonora’yı büyük başarıyla canlandırdığı gösterimin ardından geçirdiği beyin kanaması sonucu aramızdan ayrılmıştı. Tıpkı Benyamin Sönmez gibi, parlak bir geleceğin eşiğindeydi o da. Tarih 12 Aralık 1997’ydi...

Neredeyse üç buçuk yıldır çürümeye bırakılmış olan Atatürk Kültür Merkezi’nin büyük sahnesinde oynadığı Otello, Butterfly, Uçan Hollandalı, Aida, Salome, Tosca gibi operalardaki başarılarıyla İstanbullu müzikseverlerin de hayranlığını kazanan Zehra Yıldız bu yıl da özel bir konserle anılacak. 18 Aralık Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey’de saat 20.00’de.

Ölümünün hemen ardından, eşi tenor Süha Yıldız’ın girişimi ve pek çok müzik insanının katılımıyla kurulan, Zehra Yıldız’ın adını genç yeteneklerin başarılarında yaşatmayı, opera sanatını tanıtmayı amaçlayan Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği konserde, dünyanın önemli sahnelerinde alkışlanan; katıldıkları uluslararası opera yarışmalarında ödüller kazanan genç opera sanatçılarımız Zehra Yıldız için söyleyecekler.

Basbariton Burak Bilgili, soprano Hale Soner, tenor Murat Karahan, bariton Kartal Karagedik ve Leyla Gencer Şan Yarışması’nda derece alan mezzosoprano Anna Lapkovskaja’ya piyanist Sergei Gavrilov eşlik edecek.

Zehra Yıldız ise, izleyicilere barkovizyondan, Gavrilov eşliğinde yorumladığı “II. Mehmet Operası”ndan Anna’nın aryasıyla seslenecek.