'MİT'in karakutusu' olarak tanınan Oda TV davasının tutuklu sanıklarından Kaşif Kozinoğlu'nun ölümü kamuoyunda geniş yankı buldu. İddiaya göre Kozinoğlu, yaptığı 'ağır sporun ardından fenalaşarak' hayatını kaybetti. Ancak kamuoyu bu açıklamayı inandırıcı bulmadı. Kozinoğlu'nun davanın başlamasına 10 gün kala ani bir şekilde hayatını kaybetmesi kafaları karıştırdı.

Hazırlanan ilk otopsi tutanağında 'doktor tarafından ceset üzerinde elle yapılan yoklamada herhangi bir kırık, darp veya cebir izine rastlanmadığı' aktarılıyordu. Ön incelemede ayrıca Kozinoğlu'nun damarlarından üçünde tıkanıklıklar olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'ndeki ön incelemeden sonra Kozinoğlu'ndan ileri tetkikler olan toksikolojik (zehir) ve patolojik inceleme için organ, idrar ve kan örnekleri alındı. Kozinoğlu'nun ilk aşamada başta kalp, beyin, akciğer, böbrek ve karaciğerinden alınan parçalar mikroskop altında patolojik incelemeye tabi tutulacak. Burada özellikle kalp ritim bozukluğuna bağlı ani ölüm şüphesi üzerine de inceleme yapılacak. İkinci süreçte ise alınan örnekler toksikolojik incelemeye tabi tutulacak. Bunun için 100'ün üzerinde zehir taraması yapılacak. Özellikle Kozinoğlu'nun ani kalp krizi geçirmesinde toksikolojik maddelerin etkisi olup olmadığı incelenecek. Sürenin bir ayı geçebileceği ifade ediliyor.

Kozinoğlu'nun ölüm sebebi hakkında zehir maddesinin kalp krizini tetiklemesi şüphesi de bulunuyor. Ayrıca Kozinoğlu'nun kalp aritmisine bağlı ani ölümüyle alakalı da kalbinden alınan parçalar mikroskobik incelemeye tabi tutulacak. Kozinoğlu'nun cumartesi akşamı Silivri Devlet Hastanesi'ne gelmeden hayatını kaybettiği raporlara yansıdı. Hastane yetkilileri, Kozinoğlu'nun cumartesi günü hastanelerine iki kez geldiği iddiasının da doğru olmadığını, sadece akşam üstü geldiğini belirtiyor.

HASTANEYE GETİRİLDİĞİNDE ÖLÜYMÜŞ

Kaşif Kozinoğlu'nun hastaneye ölü geldiği anlaşıldı. Silivri Devlet Hastanesi Baştabipliği'nin hazırladığı 'Epikriz' raporunda, 12 Kasım 2011 tarihinde 112 Acil servisiyle 19.10'da hastaneye getirilen Kozinoğlu'nun ex duhul (ölü geldiği) olduğu belirtildi. Acil servis ekibinin 20 dakika boyunca CPR (kalp ve akciğer canlandırması) yaptığı ifade edilen raporda, Kozinoğlu'nun 19.30'da ex (ölü) kabul edildiği kaydedildi. Bu arada, Kozinoğlu'nun eşi Yeşim Kozinoğlu ve çocuğu Özel Kozinoğlu dün Silivri Cezaevi'ne geldi. Aile, Kaşifoğlu'nun koğuş arkadaşlarıyla görüştü.

'Kozinoğlu gizli tanık olacaktı' iddiası

Oda TV davasının tutuklu sanıklarından eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ani ölümü birçok gazetenin sayfalarına soru işaretleriyle taşındı. Bugün Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, dünkü köşe yazısında Kozinoğlu'nun 'gizli tanık' olacağı iddiasını gündeme getirdi. Kozinoğlu'nun ölümünün her şeyiyle şüpheli olduğunu belirten Yavuz Arslan, ölümünden önce cezaevinde grip bile olmadığını ve yalnızca kulağından şikâyetle doktora gittiği bilgisini vererek şöyle devam etti: "Şimdi asıl soru şu: 9 gün sonra yapılacak olan bir duruşmanın en önemli sanığı ansızın ölürse ne düşünmek lazım? Üstelik kulislerde 'gizli tanık olmayı kabul ettiği' gibi birtakım iddialar da dolaşıyorken. Acaba kim ya da hangi gruplar Kozinoğlu'nun duruşmada ya da çapraz sorguda konuşması ihtimalinden rahatsız oldu? (...)Kozinoğlu eceliyle ölmüş de olabilir. Ama devletin, cezaevindeki bir sanığın ölümünü şüpheye bırakmayacak kadar net bir şekilde ortaya koyması şart." zaman