Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yaşayan ve verdiği "hayat dersiyle" hafızalara kazınan Gizem Bera Yüksel (11), şofben kurbanı oldu. Türkiye, Gizem'i 2010 yılında, sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kıran görüntüleriyle tanıdı. Küçük kız inşaat işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin 6 çocuğundan biriydi. 
MASRAF OLMASIN DİYE... 
Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi olan Gizem, sınıf başkan yardımcısıydı. Arkadaşları dersi dinlemeyince tahtaya çıktı ve öğretmeninin kendisini fakir bir öğrenci olduğu için değil, başkanlık görevini merak ettiği için başkan yardımcısı seçtiğini söyledi. Arkadaşlarına ders çalışmaları gerektiği öğüdünü veren küçük kız, daha sonra, "Bakın benim ayakkabım yırdık. Sizin ayakkabılarınız ise ne kadar güzel" diyerek hayat dersi verdi. Öğretmeni ise bu anı görüntüleyip internette yayınladı. İşte bu görüntüler, Türkiye'nin yüreğini yaktı. "Büyümüş de küçülmüş" dedirten küçük kız, daha sonra bir şov programınakatılarak zekasıyla ekrandakileri kahkahaya boğdu. İşte o çocuk yani Gizem, tarihler 28 Kasım 2011'i gösterdiğinde Türkiye'yi ağlattı. Gizem, önceki akşam ablası İrem (12) ile birlikte banyoya girdi. Aile masraf olmasın diye tüplü şofben kullanıyordu. 2 kardeş oynaya oynaya yıkanıyordu. Anneleri, "Artık çıkın" diye bağırdı. Ancak çok eğlenen 2 kardeş, "Anne 5 dakika daha" dedi. Bir süre sonra banyodan gelen gülüşme sesleri kesildi. Baba Salih Yüksel, banyonun kapısını vurdu. Yanıt alamayınca da içeri girdi. 2 çocuğunu baygın halde bulan baba, hemen ambulans çağırdı. 

'YER YOK' DEDİLER 
Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kardeşten Gizem, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İrem ise ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada yer bulunmadığı gerekçesiyle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İrem, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. 

BABA 8 DAKİKA SÜRE VERMİŞTİ
Yüksel ailesi, 3 ay öncesine kadar rutubetli bir evde yaşıyordu. Gizem'in isteği üzerine 4 katlı bir apartmanın giriş katına taşınan aile, binada tüm daireler doğalgazlı olmasına rağmen, tüplü şofben kullanıyordu. Baba Salih Yüksel ise "tedbir amaçlı" çocuklarını 8 dakikadan fazla banyoda kalmamaları konusunda uyarıyordu. Baba Yüksel, o gün Gizem ve ablasını da uyarmıştı ama ölüme engel olamamıştı.

'CENNETE GİTMİŞTİR'
Talihsiz Gizem'in akıllara kazınan görüntüsünü öğretmeni Cemal Aykaç çekmişti. Acı haberi telefonda öğrenen Aykaç, "Gizem harika bir çocuktu. O cennete gitmiştir" dedi.

'ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMEDİ'
Gizem'in ölümüyle yıkılan anne Ayla Yüksel, kızına zamanında müdahale edilmediğini iddia etti. Acılı anne, "İçim yanıyor. Uludağ Üniversitesi kızımı kabul etmedi. Zamanında işlem yapılmadı" dedi. Yüksel ayrıca konuyla ilgili dava açacağını da sözlerine ekledi.

VALİ: EVLADIMI KAYBETMİŞ GİBİ ÜZGÜNÜM
Bursa Valisi Şahabettin Harput, acı ölümün ardından Yüksel ailesini ziyaret etti. Vali Harput, "Adeta evladımı kaybetmiş gibi üzüldüm. Hepimizin başı sağolsun. Gizem'in üniversite eğitimi için güvence vermiştim. Ama maalesef bu olay gerçekleşti" diye konuştu. Şofben kurbanı Gizmen, Vali Harput'u makamında ziyaret etmişti. Valinin, "Büyüyünce ne olacaksın" sorusunu ise "Polis olmak istiyorum" diye yanıtlamıştı.

VALİYE SİTEM ETMİŞTİ!
Geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran Gizem, televizyon kanallarında üst üste haber olmuştu. Sınıf başkanı Havva ile birlikte Beyaz Show'a katılan Gizem, mantıklı konuşmalarıyla Türkiye'nin gönlünü çalmıştı. Gizem, programda öğretmeninin yayına katılmasına izin vermeyen Vali Şahabettin Harput'a sitem etmişti. Beyaz ise küçük kızın ağzını kapatmaya çalışarak onu engellemeye çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Gizem, "O valilerin kalıplarına tüküreyim. Sıcacık koltuklarında oturuyorlar. Öğretmenimden ne istediniz" diyerek vermek istediği mesajı iletmişti. takvim