Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerini sürdürmekte olduğunu iddia eden Mehmet Erdem, Yunanistan ve diğer bazı AB ülkelerinde ekonomik çöküntü yaşanmakta olduğunu söyledi. Türkiye"nin de bu zorlu süreçten çıkmak üzere mücadelesini sürdürmekte olduğunun altını çizen Erdem, “Uluslararası ekonomi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu artırmaktadır ki;dünyada kredi notu artırılan ülke sayısı 14 civarındadır. Ülkemiz ekonomisindeki olumlu gelişmelerin devam etmesi ve sürdürülebilir olması istikrara bağlıdır. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Geçen hafta yaşanan "Yargı krizi" ve ondan öncesinde kısa, orta ve uzun geçmiş zamanlardaki krizler ülkemizde istikrarın bozulmasına neden olmaktadır. Askeri darbeler, darbelere zemin hazırlayıcı senaryoların işleme konması, önemli kişilerin faili meçhul cinayetlere kurban gitmeleri, muhtıralar, toplumsal huzursuzluk oluşturacak eylemlerin uygulanmaya konması gibi ülkemiz ve milletimiz geçmişte yaşanan bu sıkıntılardan hep kaybetti. Ekonomik,sosyal ve siyasi faturasını hep milletimiz ödedi. Yatırımcılar çekinceli kaldılar ve yatırımlar istenilen hızda gerçekleşmedi ve tabidir ki işsizlik önlenemedi. Faiz,enflasyon aldı başını gitti. Milletimiz enflasyon canavarı ve yüksek faizlerin altında ezildi” diye konuştu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
“Artık milletimizin canına tak demiş; bıçak kemiğe dayanmıştır” diyen Erdem, “Ankara'daki, maaşlarını alan, lojmanlarda kalıp yazın misafirhanelerde tatil yapan beyler halkın sıkıntılarını anlamazlar. Ülkemizde istikrar bozulacakmış;ekonomi zarar görecekmiş;millet zora düşecekmiş kimin umurunda. Yetkili ama sorumsuzlar,sorumlu davranmayı öğreneceklerdir. Bu da ancak demokrasinin güçlenmesi ve çağdaş normlara kavuşması ile gerçekleşecektir. Türkiye bu yolda ilerliyor ve bunu başaracaktır. Sadece AK Parti değil;tüm siyasi partiler, STK'lar, bürokrasi ve tüm kesimler Türkiye'nin demokrasi yolculuğuna katkı vermek mecburiyetindedir.Türkiye'yi demokrasi yolculuğundan geri döndürmeye kimsenin artık gücü yetmez. Çünkü millet gerçekleri biliyor.Millet demokrasiye,insan haklarına ve özgürlüklere daha sıkı bir şekilde sarılıyor” ifadelerini kullandı.

“MİLLET DEMOKRATİK BİR ANAYASA İSTİYOR”
Milletin sivil, çağdaş, çoğulcu ve demokratik bir Anayasa istediğini savunan Erdem, şunları söyledi: “Yaşadığımız tüm krizlerin çözümünün ilk şartı budur. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklenmelidir. Daha sonra "Yargı Reformu" yapılması gündeme gelmelidir. Yargının bağımsızlığı kadar tarafsızlığı da önemlidir. Bu konuda vicdanlarda tereddütler vardır. Yargı kararlarındaki güvensizlik "Adalet" duygusunun zedelenmesini doğurur. Adalet mülkün temelidir. Mülkün temelinde zafiyet oluşursa,sistem temelinden sarsılmaya başlar. Kimsenin sistemi sarsmaya hakkı yoktur.Sistemin çatısı altında tüm milletimiz vardır. Herkes sorumlu davranmak zorundadır” -iha