Fotoğraflarla sel zararlarının da tespit edildiği çalışmalarda köylülerle görüşen İl Genel Meclisi Üyeleri hazırladıkları raporları Nisan ayı toplantılarında meclise sunacaklarını belirttiler.
Aydın İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarında gündeme sunmak için Köye Yönelik Hizmetler Komisyon Başkanı Kazım Er, İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı, Tuğrul Ozan, Tarım ve Hayvancılık Komisyon Mutlu Öztürk, İl Özel İdaresi Komisyon Üyesi Ali Oklay ile birlikte, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve Tarım İl Müdürlüğü kurum temsilcilerinden oluşan heyet zarar tespit çalışmalarında bulundu.
Heyet, Söke ovasında, taşkınlardan zarar gören köylerden Karacahayıt, Burunköy, Akçakaya, Kisir, Pamukçular, Saryakçı, Çalıköy, Avşar ve Serçin köylerini ziyaret ederek, köy muhtarları ve üreticilerle görüşmeler yaptılar. Yapılan görüşmelerde köylüler, taşkınlar nedeniyle ürünlerinin su altında kalarak telef olduğu, biriken suların, ürünlerin ekimini geciktireceğini belirttiler. Baraj kapaklarının açılması nedeniyle tarım sigortası kapsamına giremediklerini ifade eden üreticiler, ortak sorunlarının ise zararlarının telafi edilmesi olduğunu belirttiler. Görüşmelerde taşkınların çözümü olarak, Çine barajının bitirilmesi ve göletlerin yapılması, dile getirildi. Ayrıca “1000 köye 1000 gölet” projesinden de mutlaka yararlanılması gerektiği belirtildi. İl Genel Meclis üyeleri, ayrıca gölet projelerinin öne alınması, barajların bitirilmesi, Söke ovasına elektrik hatlarının döşenmesiyle ilgili çalışmaların yapılması ve Menderes Nehri"nin taşması ile ortaya çıkan zararlardan dolayı, Söke Ovasının afet bölgesi kapsamına alınması gibi konularında ele alınacağını belirttiler. İl Genel Meclis Üyeleri zarar tespit çalışmalarını komisyon olarak, İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında rapor olarak sunacaklarını belirtirken heyette bulunan kurum temsilcileri de kendi kurumlarında bulunan yetkililere rapor sunacakları bildirildi. -iha