İzmir'in Bornova İlçesi'nde güzellik salonu işletmecisi Burcu Güçlü'yü vahşice öldüren iki çalışanının aynı gün iki ayrı güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde zanlıların Çankaya Semti'ndeki bir işyerinden kar maskesi satın almaları ve vahşi cinayeti işleyip güzellik salonundan çaldıkları mallarla dışarı çıkmaları yer aldı.

Geçtiğimiz salı günü meydana gelen olay, apartmanın havalandırma boşluğundaki su borusunun patladığını fark eden daire sahiplerinin kapıcıya haber vermeleriyle ortaya çıktı. Patlayan su borusunu tamir etmek için havalandırma boşluğunun duvarını kıran kapıcı, içeride genç bir kadının yanmış cesediyle karşılaşınca polise haber verdi. İtfaiye ekiplerinin de yardımıyla çıkartılan cesedin, birinci kattaki güzellik merkezinin işletmecilerinden Burcu Güçlü'ye ait olduğu belirlendi.

Otopside, ağzına çorap sokulup, bezle bağlandığı ve 19 yerinden bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürüldüğü tespit edilen Burcu Güçlü'nün, katillerini yakalamak için soruşturma başlatan polis, işyerinde çalışanlarının bilgisine başvurdu. Güzellik merkezi çalışanlarının verdiği bilgiye göre polis, işyerinde en son Burcu Güçlü'yle kaldıklarını tespit ettikleri 20 yaşındaki A. U. ve 19 yaşındaki C. A.'yı aramaya başladı. Evlerinde bulunmayan çalışanlardan A.U., dilinin altındaki et bezesini aldırmak için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderken gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen A.U., suçunu itiraf ederek olayı arkadaşı C. A. ile birlikte işlediklerini söyledi. Zanlıların, olayın ardından battaniyeye sardıkları Burcu Güçlü'yü havalandırma boşluğuna attıkları, çantasından 2 bin TL, anahtarla açtıkları kasadan bin 50 TL, 4 cep telefonu ve dizüstü bilgisayarını aldıkları tespit edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen iki zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KAR MASKESİ ALDILAR

Güzellik salonu işletmecisi Burcu Güçlü'yü vahşice öldüren iki çalışanının aynı gün iki ayrı güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. İşyerindeki güvenlik kameralarında yer alan görüntülere göre, zanlılardan A.U. ile C.A., olay günü saat 11.30'da Çankaya Semti'ndeki bir işyerine gitti. A.U., işyerinin önünde beklerken C.A., içeriye girip kar maskeseni denedikten sonra alarak iki arkadaş birlikte işyerinden ayrıldı. Olay yerinin yakınındaki bir bankanın güvenlik kamerasına ise A.U. ve C.A.'nın cinayetin ardından güzellik merkezinden çaldıkları malzemelerle saat 20.55'te uzaklaşırken görüntüleri takıldı.

ÜÇÜNCÜ KİŞİ GÜVENLİK KAMERASINDA YOK

Polisteki ifadelerinde cinayeti işlediklerini kabul edip savcılıkta ifadelerini değiştirerek cinayeti üçüncü kişinin işlediğini öne süren iki zanlının ifadelerinin ardından incelenen güvenlik kamerası kayıtlarında üçüncü kişinin olmadığı belirlendi. Güzellik merkezinde bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığı fakat C.A.'nın kameraların görüntü almaması için yönünü değiştirirken avuç izi bıraktığı ve bunun polis tarafından tesbit edildiği belirtildi. Öte yandan A.U.'nun evinde yapılan incelemede, Burcu Güçlü'ye ait fotoğraf makinasının bulunduğu ve içinde Güçlü'nün son fotoğrafları ile A.U.'nun yakınlarıyla birlikte çekildiği fotoğraflarının bulunduğu bildirildi.

HÜRRİYET