Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen rüşvet operasyonunda yakalanan 10 kişi bugün adliyeye çıkartıldı
İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve istihbarat ekipleri tarafından İl Merkezinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında Aydın Kadastro İl Müdürü Celal Evren"inde, bulunduğu 10 kişi bugün akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri içerisinde adliyeye çıkartıldılar.
Adliyeye sek edilen zanlılar güvenlik nedeniyle adliye binasının arka kapısından içeriye alındılar. Zanlılar yakınları ise adliye binası çevresinde kalabalık oluşturdu.
Aydın Sulh Ceza Mahkemesinin iletiştim tespit cihazlarının dinlenmesi ve kayda alınması kararı sonucunda Temmuz ayından bu yana rüşvet ve görevini kötüye kullanmak suçunu işledikleri tespit edilen Aydın Kadastro İl Müdürü Celal Evren ile birlikte geçtiğimiz gün gözaltına alınan ve jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Aydın Kadastro Mühendisi Salih Yapıcı (52), Köşk ilçesi Kadastro şefi Bülent Keskin (44), Köşk Akçaköy Muhtarı Mustafa Kaymakçı (44), Köşk İlçesine bağlı Ahatlar köyü ikinci azası Osman Önal (36), ile Bahattin Balyurt (İnşaat malzemesi Ltd. Şti. sahibi) (41), Orhan Yıldızcı (Kent Haritacılık sahibi) (37), Ali İhsan Özpınar ( Özpınar haritacılık sahibi) (40), Ömer Erdem Özyurt (GY haritacılık sahibi) (53), ve Çine Kaltun Madencilik Teknikeri Mehmet Demir (32), isimli şahısın sorguları cumhuriyet savcılığı tarafından devam ediliyor.
Jandarma tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına arka kapıdan alınan 10 zanlıyı yakınları görebilmek için adliye önünde kalabalık oluşturdular.