SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi:
''Sosyal Güvenlik Kurumundan 4a (SSK) ve 4b (BAĞ-KUR) kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerimize 2010 yılı ocak ödeme döneminde 1298 TL'ye kadar aylık alanlara seyyanen 60 TL; bu tutarın üzerinde aylık alanlara da yüzde 4,62 oranında artış yapılması öngörülmüştür.

Bu artışlara ilişkin yasal süreç devam ettiğinden, emeklilerimizin aylıklarına ocak ayında yüzde 4,62 oranında ilave yapılmış; yasal sürecin tamamlanması akabinde, Şubat ayı ödeme döneminde, öngörülen zamlı aylıkları ile ocak ayına ait fark tutarları ödenecektir.''

EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI

Dün Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu (TEDEF) İşçi-Memur-Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, ''Bankalara maaş almaya gidenler hayal kırıklığına uğramıştır. Maaşlara yüzde 4.6 zam uygulanmıştır'' demişti.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı emekli maaşlarına yapılacak zammın günler önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağının duyurulduğunu, emekli dul ve yetimlerin de büyük bir beklenti içine girdiğini kaydetti. Gündemdeki intibak yasası ile ilgili derneklerinin dava açtığını hatırlatan Öz, talepleri doğrultusunda Anayasa Mahkemesine yazı yazılması gündemdeyken Başbakan'ın 5 Ocakta zamları açıkladığını ve kafaların iyice karıştığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı zamların hayal kırıklığı yarattığını savunan Öz, şunları kaydetti:
''18 Ocakta bankalara maaş almaya gidenler hayal kırıklığına uğramıştır. Maaşlara yüzde 4.6 zam uygulanmıştır. Bu ülkede Başbakan'ı müşkül duruma kimler düşürmüştür? 2010 Şubat ayında yüz binlerce emekli, dul ve yetimimizin maaşlarından aidat adı altında kesinti yapılacaktır. Bu kesinti yasa dışıdır. Kesinti yapılanlara ne bilgi verilir ne de yasa gereği alındı belgesi verilir. Konu mahkemededir. Bu yasa dışı kesintiye karar verenler, onay verenler, gelecekte zimmet suçuyla yargılanacaklar, yapılan kesintiler emekli, dul ve yetimlerimize iade edilecektir.''/sabah