Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, alkollü içkilere yapılan zammı, ''Bu zam, maliyetlerimizin üzerine tuz biber ekmiştir'' şeklinde değerlendirdi.

Bayındır, yazılı açıklamasında, başta et ürünleri olmak üzere birçok konuda otellerde ciddi bir maliyet artışıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, alkollü içkilerin de ÖTV'sinin alınan bir karar ile artırıldığını anımsattı.

Otellerde, döviz cinsinden kazandıkları gelir düşerken, Türk Lirası karşısında maliyetlerin her geçen gün arttığına dikkati çeken Bayındır, şunları kaydetti:

''Alkollü içkilere yapılan bu zam da, maliyetlerimizin üzerine tuz biber ekmiştir. Ülkemizde alkollü içkilerdeki ÖTV oranın yüksek olduğunu geçmiş dönemlerde birçok kez dile getirdik. Ülkemize gelen turistler, özellikle alkollü içkilerdeki fiyatları görünce, 'Siz bize ekonomik oda veriyorsunuz, ancak alkolden para kazanıyorsunuz' diyorlar. Bizler de turistlere, içeceğin üzerinde ciddi bir ÖTV oranı olduğunu anlatmakta ne yazık ki zorlanıyoruz. Bu nedenle de geçmiş yıllarda, alkollü içkilerdeki yüksek ÖTV'yi birçok kez açıkladığımız için bir miktar indirim yapılmıştı. Ancak, yapılan en son zam ile bu indirim geri alınmış oldu.''

A.A.