Fenerbahçe"ye bu sezon katılan, ancak başarı gösteremeyen Josico, sakatlığının ve adaptasyon döneminin tamamen geçtiğini belirterek, “Artık sarı-lacivertli kulübe yararlı olmanın zamanı geldi” dedi.
İspanya"nın Marca gazetesine konuşan futbolcu, Fenerbahçe kendisini göndermediği müddetçe buradan ayrılmayı düşünmediğini kaydederek, “Sakatlığım artık tarihe karıştı. Buradan son derece memnunum. Avrupa"nın büyük ve idealleri olan bir kulübünde forma giymekteyim. Sözleşmem bitene kadar ayrılmayı düşünmüyorum” diye konuştu.
Josico, tek sıkıntısının Aragones"in kendisine Saracoğlu Stadı"ndan çok, deplasman maçlarında görev verdiğini bu anlamda Fenerbahçe seyircisiyle pek karşı karşıya gelemediğini savundu. Futbol hayatında hiç kupa kaldırmadığını da hatırlatan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe"de hem kupa, hem de ligde kupayı kaldırmayı düşündüğünü, bu durumun kariyerinde bir ilk olacağını söyledi.
Ispanyol oyuncu, hocasının kendisine defansın önünde görev vererek rakip takımın oyununu bozmasını istediğini kaydederek, “Türk futbolu İspanya"dan çok değişik. Burada fizik gücüne dayalı oynanıyor. Bu yüzden zorluk çektim. Bu büyük kulüp, bu büyük taraftara borcumu ödeme zamanı geldi” yorumunu yaptı.

MİLLİYET