Hükümet yeni yılda elektriğe yüklü bir zam kararı alınca tepkiler beklenenden yoğun oldu. Elektrik ile birlikte doğalgaza da yüklü zamlar geliyor.

Tüketici Hakları Derneği ise zamlara karşı mücadele kararı aldı. Dernek, elektrik zammını yargıya taşımaya hazırlanıyor. Zam kararı bakanlar kurulunda onaylandığı anda dava açılacak.

Dernek başkanı Turhan Çakar, “Türkiye, dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyor. İnsanları saf yerine koymanın anlamı yok. Gerçekler ortada” diye konuştu.

Turhan Çakar, “Gerek konutlara gerekse sanayiye yapılan zamlarla 1 Ocak 2008"den itibaren tüketiciler çarpılacaktır” dedi.

ATO DA TEPKİLİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün de, elektrik fiyatlarına yapılan son zammın Türk sanayisinin rekabet gücünü önemli ölçüde azaltacağını, sanayicinin, ihracatçının gardını iyice düşüreceğini kaydetti.

Aygün, "Türk sanayicisi, yapılan elektrik zammıyla birlikte rakiplerinin karşısında iyice köşeye sıkışmış olacak” dedi.

TEKSTİLCİ DE İSYANDA

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle de elektrikte zam kararına ilişkin olarak, ''Türk sanayicisi ve tekstilcisi, devlet eliyle ithalatçı olmaya zorlanmaktadır'' dedi.

Gülle, yaptığı yazılı açıklamada, ''dört yıldır zam yapılmadığı' gerekçesiyle sanayide kullanılan elektriğe yapılması planlanan yüzde 10 zammı, ancak 4 yıl öncesi koşullara dönmek şartıyla kabul edebileceklerini ifade etti.

aa