AYDINPOST HABER SERVİSİ -  Aydın Zafer Meydanı'nda 18 bin 175 metrekarelik bir alana yapılması planlanan Zafer Meydanı İş ve Kongre Merkezi kompleksi ihalesi dün Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiği açıklanmıştı.

İhalesi yapılan kompleksin içerisinde zemin katta dahil olmak üzere  9445 metrekarelik 11 katlı iş merkezinin yanı sıra, birinci katta yer alacak olan Kongre Merkezi, toplam 5463,64 metrekarelik, 181 araç kapasiteli iki katlı otopark, 1144 metrekare büyüklüğünde 900 kişilik konferans salonu, 521 metrekarelik nikah salonu,347 metrekarelik fuaye alanı yer alacaktı.. İş Merkezinde bulunan ofislerin her biri 259,24 metrekare  olarak planlanmış durumdaydı.

7 Şubat 2014 tarihinde yapılan ihaleye 7 firma katıldığı açıklandı. Yasalara göre 1 ay içerisinde ihale sonucunun açıklanarak ihaleyi kazanan firma ile anlaşma yapılması zorunluluğuna rağmen ihale 105 gün bekletilerek iptal edildiği ortaya çıktı.

İHALE ŞAHİN KAYA ALAMADI DİYE İPTAL EDİLDİ İDDİASI

Aydın Kent Meydanı havuz ve ses ışık işini alan PROBAY firması ile Meydan Giydirme ihalesini alan PROBAY ve DAĞDEVİREN ortak girişim firmaları Zafer Meydanındaki kompleks ihalesine girmelerine rağmen en düşük fiyat teklifini başka firma teklif etmişti.

İhalenin yapılmasına rağmen sonuçlandırılmayarak 105 gün beklenmesinin nedeni olarak ortaya çok ciddi bir iddia atıldı.

İddiaya göre en düşük fiyat teklifini veren firmanın Şahin Kaya’nın kontrolünde olduğu bilinen Probay ve Dağdeviren firmaları ile anlaşma yapması istendi.

İhaleyi alan firma bu anlaşmaya yanaşmadı ve bunun üzerine ihalenin iptal edildiği iddiası ortaya atıldı.

Bilindiği gibi Aydın Belediyesinin büyük ihalelerini alan Probay ve Dağdeviren firmaları yaklaşık 30 milyon liralık meydan düzenleme ve bina giydirme ihalesini ortaklaşa yapma hakkını Aydın Belediyesinden almışlardı.

BU İHALE MÜFETTİŞLERİN DOSYASINDA

Aydın Büyükşehir Belediyesince iptal edilen Zafer Meydanı iş ve kongre merkezi ihalesinin belediyede incelme yapan müfettişlerinde önündeki dosyalardan biri olduğu iddia ediliyor.

SÜHA BAYIRLI İLE BERABER ÇALIŞIYORLAR

Aydınspor1923’ün yeni başkanı seçilen Şahin Kaya’nın ihale sürecinde Süha Bayırlı ile koordineli hareket ettiği de öne sürülen iddialar arasında. Aydınspor1923’e başkan olmadan önce de Bayırlı ile çok yakın olan Şahin Kaya’nın yaklaşık 6 ay boyunca da Aydın’da bir otelde Süha Bayırlı ve kendisi adına oda kiraladığı ve bir müddet orada yaşadıkları da tespit edilmişti.

 

 

İhale Kayıt Numarası: 2014/4565

İhale Bilgileri

İhale Adı

:

Zemin üstü 2 katlı otopark üstüne konferans salonu nikah salonu 10 katlı ofis binası ve terasa ait uygulama yapım işi

İhale Türü - Usulü

:

Yapım - Açık

Kısmi Teklif

:

Verilemez

İhale Branş Kodları (OKAS)

 

 

45210000

Onay Tarihi

:

14.01.2014

İlanın Şekli

:

İhale İlanı

İşin Yapılacağı Yer

:

Zafer Mah. Eski Minibüs Garajı

İhale Yeri - Tarihi - Saati

:

GÜZELHİSAR MAH. İSTİKLAL CAD. NO:4 AYDIN - 07.02.2014 11:00

İhale Kayıt No Durumu

:

İhale İptal Edilmiş

İptal Nedeni

:

Diğer - işin nitelik miktar ve türünde değişiklik yapılacak olması nedeniyle idari şartnamenin

34. Maddesi gereğince bütün teklifler reddedilerek ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.

İptal Tarihi

:

22.05.2014

İdare Bilgileri

Bağlı Olduğu En Üst İdare

  :

BELEDİYELER

Bağlı Olduğu İdare

:

 

İhaleyi Yapan İdare Adı

:

AYDIN BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

İdarenin İli

:

AYDIN