30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Törene, Aydın Valisi Mustafa Malay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay , Aydın İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından Büyük Taarruz'un 86. yıl kutlaması tören geçidiyle devam etti. Törene her zaman olduğu gibi yöresel kıyafetleriyle katılan Aydın Efeleri renk kattı. Resmi geçit töreninde geçen yılki kutlamalarda olduğu gibi bu senede Efeler Valilik kararı ile silah kullanmadılar.
Aydın Valisi Mustafa Malay, Büyük Taarruz'un 86. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Milletimiz Mustafa Kemal önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos zaferi de, Türk Milletinin fedakarlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. Aydın İstasyon Meydanında yapılan törenlerde geçen yıllara nazaran vatandaşların daha az katılım göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.