Evlerin bahçelerine dadanan ve sebze meyve ne bulursa yiyerek mahalle sakinlerine rahatsız eden keçilere yönelik zabıta ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri bir evin bahçesine girerek zarar neden olan keçileri ev sahibinin şikayeti üzerine yakalayıp gözaltına aldı. Keçilerin sahibine yasa kapsamında belirlenecek cezayı ödemesinin ardından teslim edileceği öğrenildi. 
Söke Kemalpaşa ve Çeltikçi Mahallelerinde pek çok kişinin evde beslediği keçilerin zaman zaman başıboş bırakılarak mahalle ve sokaklarda dolaştığını belirten mahalle sakinlerinden Fahri Güder, “Keçiler özellikleri gereği kapı, duvar dinlemiyor. İnsanların zor geçtiği duvarları atlayıp içeri giriyor. Evde ve bahçede sebze meyve ne buldu yediği gibi çevreye zarar da veriyor. Belediye ekiplerince daha önce tebligat yapılmasına rağmen sorun çözülmeyince, artık evimize giren keçileri yakalayıp zabıtaya teslime diyoruz. Evinde keçi besleyen vatandaşlarımızın keçilerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Şikayet üzerine başıboş dolaşan ve çevredeki vatandaşların bahçelerine zarar veren keçiler zabıta tarafından gözaltına alındı.

2-028.jpg