Parasetamole karşı alerjik reaksiyon gösteren genç kızın yüzü ve bütün vücudu yanmış gibi bir görünüm aldı.

Aslen İsveçli olan Eva bu hastalık nedeniyle tanınmaz hale geldi. Büyük acılar içinde haftalarca hastanede yatmak zorunda kaldı.

Bu kabus Eva henüz 15 yaşındayken Eylül 2005'te başladı. Ateşi çıkan küçük kıza iki tane parasetamol içeren ilaç alması söylendi. Ancak vücudu ilaca inanılmaz bir alerjik reaksiyon gösterdi. Küçük kızın vücudu sanki alevler içinde kalmış gibi yandı ve hastanede yanık birimine alındı. Ancak doktorlar gözlerini kontrol etmek istedikleri küçük kızın yüz derisi ellerine dökülünce şoke oldu.

Sonraki birkaç yılda yüz derisinin tamamı döküldü. Göğsünde, kollarında, sırtında ve karnında da yer yer durum aynıydı. Hatta kirpiklerini, tırnaklarını, saçının bir kısmını da kaybetti.

Uhlin, "Sanki derimin altında bir şey hareket ediyordu. Korku filmi gibiydi. Bunların olduğuna inanamıyordum. Çünkü daha önce parasetamol almıştım. Doktorlar hala neden böyle bir reaksiyon oluştuğunu bilmiyor. Korkunçtu. Aynaya ilk kez baktığımda kendimi tanıyamadım. Her zaman pozitif bir insan oldum. Cildimin bir daha asla normale dönmeyeceğini düşünmeme izin vermedim. Sadece bunun üstesinden gelmem gerektiğini düşündüm. Kimsenin beni görmesini istemiyordum" diye anlatıyor yaşadıklarını.

Acı nedeniyle uyuyamayan genç kızın hastanedeki her günü birer kabustu. Ekim 2005'te hastaneden taburcu edilen genç kız düzenli olarak kontrole gitti. Göz damlası kullandı ve cildi güneş ışığına karşı çok hassastı.

Şimdi garsonluk yapan 19 yaşındaki Eva'nın tüm vücudu dört sene içinde tamamen iyileşti ve güzel bir genç kız olarak kabus dolu günlerini unutmadan, geleceğe bakıyor./milliyet