Geçtiğimiz yıl Şubat ayında cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan 51 yaşındaki John Worboys, halen kesinleşmiş 12 tecavüz davasından suçlu bulundu.

Eski porno yıldızı olan Worboys'un, 21 Nisan'daki son duruşmasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

KUTLAMA BAHANESİYLE İLAÇ VERİYORDU

Polis dedektifleri, arabasının bagajında her zaman şarap, votka gibi alkollü içecekler taşıyan Worboys'un kurbanlarına o gece lotodan ikramiye kazandığını söyleyerek kutlama teklifinde bulunduğunu, daha sonra ise kadınların içkilerine ilaç attığını söylüyor.

Kurbanlarını yalnız ve sarhoş kadınlar arasından seçen Worboys'un, ilacın etkisini göstermesinin ardından bazen arabasında, bazen ise kurbanın evinde genç kadınlara taciz ve türlü işkencelerde bulunduğu belirtiliyor.

Kadınlardan pek çoğunun ertesi gün uyandıklarında olayı hatırlamadığını öngören dedektifler, bir bölümünün ise durumdan duydukları utançla Worboys'u ihbar etmediklerini kaydediyor.

Yetkililer, Worboys'un uzun yıllar boyunca haftanın 7 gecesi çalıştığını ve bir gecede bazen 3 kadını taciz ettiğini vurgulayarak, kurbanların gerçek sayısının asla tam olarak bilinemeyeceğini ifade ediyor.

Polis yetkilileri, Worboys'un tacizine uğrayan diğer kadınlara ulaşabilmek için özel bir telefon hattı açtıklarını bildirdi.

POLİSİN HATASI MI?

Worboys'un ilk olarak Temmuz 2007'de Güney Londra'da genç bir kıza cinsel taciz suçlamasıyla tutuklandığı, ancak daha sonra delil yetersizliğindens serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Aralık 2007'de de benzer bir saldırıdan yine gözaltına alınan Worboys'un DNA örneğinin, kurbanın giysisi üzerinde bulunan spermden alınan örneklerle karşılaştırılmadığı ve saldırganın bir kez daha serbest kaldığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak Scotland Yard bünyesinde soruşturma başlatıldığı açıklandı.

KARISINA DAYAK, KIZINA TACİZ

Worboys'un 1999 yılında boşandığı eşini de yıllarda dövdüğü, kızını ise 12-13 yaşlarındayken taciz ettiği belirtiliyor.

Worboys'un son duruşmasında suçlu bulunduğunun açıklanmasının ardından sinir krizi geçirerek ağlamaya başladığı da kaydedildi.

GAZETEPORT