Başbakan, referandumdan hemen sonra yüzde 42'nin analizini istediğini açıklamıştı. Dün de Kılıçdaroğlu il başkanları toplantısında "Yüzde 58'lik sonucu il il tahlil edeceğiz" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu referandum sonucunun kendileri açısından beklenen bir sonuç olmadığını belirterek, "Elde ettiğimiz sonuç beklediğimiz değildi ama bir şeyi unutmayacağız, yüzde 58'lik sonucu il il tahlil edeceğiz. Çünkü biz haklıyız haklılığımızı il il, köy köy dolaşıp her ortamda anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Fakat Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin devamında yüzde 58'lik kesime doğruları anlatmayı sürdüreceklerini söyleyerek tahlilde 'anlamadan ziyade anlatmanın' öne çıkacağını göstermiş oldu.
Kılıçdaroğlu, Baykal'ın aksine laikliğe değil sosyal devlet ilkesine vurgu yaptı:

"Yurttaşlara ısrarla şunu da söyleyeceğiz: 'Anayasanın değişmez ilkelerinden olan laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde yok olan asıl tehlikede olan sosyal devlettir'. Yoksulluğu gidermek, tarihe gömmek CHP'nin boynunun borcudur." Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi inancından, kılık kıyafetinden, etnik kimliğinden dolayı ötekileştirmeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından ise köy köy gezmelerini istedi.